Повістка поштою: коли вона вважається врученою
Повістка поштою: коли вона вважається врученою

Повістка поштою: коли вона вважається врученою

Повістка поштою: коли вона вважається врученою

Зараз це дуже популярне питання.

В Україні триває загальна мобілізація і оголошено воєнний стан. В цей час чоловіки призовного віку можуть отримати повістки. В тому числі – «Укрпоштою».

Старший юрист Михайло Лобунько розповів, в якому випадку така повістка буде вважатися врученою.

Він нагадав, що згідно з оновленими законодавчими нормами, повістка вважається врученою навіть у тому випадку, якщо особа її не отримала чи не жила за адресою отримання, однак була за нею зареєстрована.

«Тут може бути ще кілька сценаріїв, окрім того, що працівник пошти вручив військовозобов’язаному під підпис повістку. Навіть якщо листоноша завітав, а військовозобов’язаний відмовився отримати повістку, працівник пошти ставить про це відмітку, а повістка вважається врученою.Також може бути варіант, коли поштар не зміг відшукати особу, якій призначена повістка, попри реєстрацію військовозобов’язаного за певною адресою. Якщо лист відправляється назад до відправника (в даному випадку – ТЦК) у зв’язку з тим, що терміни його зберігання спливли, у такому випадку повістка теж вважається врученою», — пояснив він.

Отже, ігнорування повістки не є виходом, оскільки навіть якщо її не отримують під підпис, вважатиметься, що вона має статус врученої. Тож військовозобов’язаний зіткнеться зі штрафними санкціями.

«Повістки містять саме ту інформацію стосовно місця проживання військовозобов’язаного, яку він вказував під час оновлення даних. Якщо дані не оновлювалися, а особа при цьому переїздила, повістка прийде на неактуальну адресу. І це не звільнить від подальшої відповідальності за неявку до ТЦК», — наголосив він.

Нагадаємо, у яких випадках військовозобов’язаний не отримає штраф за неявку за повісткою.

Джерело матеріала
loader
loader