Прем'єри тижня: Пивоваров і ONUKA заспівали трек на вірші Семенка, а O.TORVALD зняли кліп "хейту на зло"
Прем'єри тижня: Пивоваров і ONUKA заспівали трек на вірші Семенка, а O.TORVALD зняли кліп "хейту на зло"

Прем'єри тижня: Пивоваров і ONUKA заспівали трек на вірші Семенка, а O.TORVALD зняли кліп "хейту на зло"

Артем Пивоварів & ONUKA - "Сьогодні"

Артем Пивоваров запустив новий проект "ВІРШІНШІ", який популяризує українську поезію та культуру, в якому сміливо переплітає стилі музики та поєднує різні елементи. Першим треком "ВІРШІНШІ" стала пісня "Сьогодні", записана в дуеті з ONUKA. В її основі – однойменний вірш представника Розстріляного відродження та основоположника українського футуризму Михайла Семенка. У відео на пісню Артема Пивоварова та ONUKA постають у 5 незвичайних образах, а події розгортаються у повному таємничості готелі, де відбуваються дивні речі. За сюжетом головний герой тікає від невідомого переслідувача, до кінця не розуміючи, що відбувається, чому за ним стежать і що робити. На шляху він зустрічає різних персонажів, не усвідомлюючи, ким вони є.

– Експерименти завжди є пріоритетом у моїй творчості, це невід'ємний елемент мого світогляду. "Сьогодні" – яскравий доказ тому. Ця робота порадує цінителів моєї ранньої творчості і стане несподіванкою для більшості. Мені подобається поезія Михайла Семенка, він був бунтівником у світі літератури, тому за основу було взято саме його вірш. Дуже вдячний ONUKA за довіру, відкритість та сміливість взяти участь у цьому експерименті, вона доповнила цю роботу своєю творчою індивідуальністю. У візуалізації "Сьогодні" ми постаємо перед глядачем у дуже незвичайних амплуа. Ми створили своєрідний міні-фільм, збагачений яскравими образами, що занурює у захоплюючу історію, вражає і часом навіть шокує, - підкреслив музикант.
Прем'єри тижня: Пивоваров і ONUKA заспівали трек на вірші Семенка, а O.TORVALD зняли кліп "хейту на зло" - Фото 1

Max Barskih - "Я вже не ти"

Max Barskih випустив кліп на трек "Я вже не ти". Відеоробота є сиквелом кліпу на пісню «BEREGA» 2018 року, та присвячена майбутньому шоу співака "Різдвяний Зорепад", яке відбудеться у київському Палаці Спорту 21 грудня. У ролику, автором якого виступив Алан Бадоєв, Барських продовжує експериментувати, повертаючись до платинового блонду, і міксує його з образами трендових кольорів сезону (бордовим та червоним), латексу та металіку.

- Якщо й сумувати, то вишукано та під улюблену пісню! Новий fashion триллер «Я вже не ти, ти вже не я» чекає на твій перегляд і коментарі. Готуйте червоне на шоу "Різдвяний Зорепад" у столичному Палаці Спорту! Я серйозно, це дрес-код нашого свята, – прокоментував у соцмережах співак.
Прем'єри тижня: Пивоваров і ONUKA заспівали трек на вірші Семенка, а O.TORVALD зняли кліп "хейту на зло" - Фото 2

Наталія Могилевська - "Мені казали"

Наталія Могилевська презентувала студійну версію "Мені казали". Композиція була написана Юрієм Рибчинським для моновистави артистки "Доньки", прем'єра якої відбулася ще у грудні 2022-го. Однак сам трек завірусився в TikTok лише через два роки.

Прем'єри тижня: Пивоваров і ONUKA заспівали трек на вірші Семенка, а O.TORVALD зняли кліп "хейту на зло" - Фото 3

CHILIBI, Vanek - "Маленький принц"

Саундпродюсер Антоні Чілібі у колаборації з Іваном Клименком презентував трек "Маленький принц". Це пісня-рефлексія про пройдений шлях, помилки і мрії, які кожен з нас представляв у дитинстві.

- Коли продюсери збираються разом та пишуть пісні для себе. А таке трапляється, на жаль, не часто. Дякую Івану Клименку. Це був класний досвід. Маленький принц – одна з найулюбленіших книжок, – зазначив Антон Чилібі.
Прем'єри тижня: Пивоваров і ONUKA заспівали трек на вірші Семенка, а O.TORVALD зняли кліп "хейту на зло" - Фото 4

Дмитро Коляденко - "Відпусти"

Співак та шоумен Дмитро Коляденко записав трек "Відпусти" про віру у краще майбутнє та у свої сили. Автором пісні виступила композиторка Оксана Вояж.

- Ця Пісня – не про Олену Коляденко! І навіть не про Ірину Білик! Ця музика, і вірші – моя Душа! У кожного з нас були і є важкі часи... коли хочеться сказати собі... "Все! Зупинка! Добре. Рухаємося далі!". Тому що життя - воно таке. Але, вона – прекрасна. Роби висновки та рухайся вперед. Потрібно жити і вірити, що в тебе все буде добре! І все, що не робиться - діється тільки на краще! Тому що... там! Нагорі вони всі бачать! І Бог не Тимошка – він бачить! Якщо ти хороша людина, то чекай на нове кохання! Тобто як кажуть: "Віра! Надія та Любов".
Прем'єри тижня: Пивоваров і ONUKA заспівали трек на вірші Семенка, а O.TORVALD зняли кліп "хейту на зло" - Фото 5

Марта Адамчук - "Рожевий туман"

Зірка "Жіночого кварталу" Марта Адамчук випустила live-версію треку "Рожевий туман". Це пісня про силу почуттів, які ведуть до коханої людини. Автором тексту пісні є подруга співачки Світлана Калюжна.

- Ми показали перші фрагменти ще до мого дня народження, і пісня одразу відгукнулася людям. Це справжнє бажання - оберігати свою землю, свою любов, свою силу. Кожен слухач побачив у ній щось своє і це дійсно для мене важливо, коли пісня набуває символізму і стає зрозумілою та близькою до абсолютно різних людей, - поділилася Марта Адамчук.

Bulvar LU - "Лелеки"

Гурт Bulvar LU випустив зворушливу пісню про будинок, рідну землю та невидимий зв'язок, який зберігається в серці, навіть коли ти далеко. Трек "Лелеки" переносить слухачів у світ спогадів та туги по місцях дитинства, де ще живуть ті незабутні моменти, які формують наше відчуття дому.

- Ця пісня про дорогу додому, про те, що ми завжди несемо в серці своє минуле, рідні місця та тих, хто чекає на нас вдома. Лелеки для нас - це символ надії та незламної віри в те, що кожен з нас рано чи пізно повернеться туди, де почалася його історія. Ми хотіли передати ті відчуття, коли ти далеко, але думками завжди поряд із рідним будинком. Це своєрідне нагадування, що справжнє багатство – не в матеріальному, а у спогадах, теплоті рідних місць та людей, які на тебе завжди чекають, – поділилися учасники групи.
Прем'єри тижня: Пивоваров і ONUKA заспівали трек на вірші Семенка, а O.TORVALD зняли кліп "хейту на зло" - Фото 6

Олена Тополя - "Як дитиною, бувало..."

Співачка Олена Тополя, яка раніше виступала під псевдонімом Alyosha презентувала трек, в основу якого ліг вірш Лесі Українки "Як дитиною, бувало…", в якому відчувається глибокий зв'язок із дитинством артистки. Особливу атмосферу пісні створив NeuroBandura, котрий за допомогою штучного інтелекту написав музику до цього твору.

– Цей вірш дуже нагадує мене у дитинстві, – поділилася Олена. - Воно просто як рідне лягло на серце. Я щаслива, що мала можливість виконати таку пісню на такий чудовий вірш, і що мені випала ця можливість. Я сподіваюся, що твір житиме довго і надихатиме молодь вивчати наших поетів, письменників та героїв, відомих у світі.

IVAN LIULENOV - "БАРТЕР"

Співачок та гуморист IVAN LIULENOV записав іронічний маніфест про стосунки по розрахунку. Це пісня про всіх тих, хто хоча б раз перетворював почуття на угоду. Сингл "БАРТЕР" нагадує, як ми часом намагаємося купити кохання: гроші в обмін на емоції, подарунки замість уваги, але зрештою розуміємо, що так не працює - якщо це бартер, то це точно не кохання.

- "БАРТЕР" - це пісня, де герой із усмішкою згадує, як колись сприймав стосунки, ніби це був простий обмін: я тобі гроші, ти мені кохання. Тепер він жартує з себе, усвідомивши, що справжні почуття не продаються і купуються. Це історія про те, як життя вчить сміятися з колишніх стереотипів і бачити кохання не як угоду, а як щось набагато глибше і цікавіше», - поділився Ivan Liulenov.
Прем'єри тижня: Пивоваров і ONUKA заспівали трек на вірші Семенка, а O.TORVALD зняли кліп "хейту на зло" - Фото 7

Крістіна Присяжнюк - "Кохай мене"

Співачка Крістіна Присяжнюк випустила трек "Кохай мене" про почуття, які здатні огорнути та захистити від руйнування та жорстокості цього світу. За словами виконавиці, пісня розкриває ніжний та водночас сильний внутрішній світ жінки.

- Символом цієї пісні стала лілія чи лілія. І наскільки відомо, саме ця квітка є символом чистоти та відродження. У приспіві ми вирішили пограти зі словами та відмовитися від тривіального «ла-ла-ла» та зробити хук цікавішим. Пісня "Кохай мене" справді виткана з цього неймовірного почуття. Бо до бек-вокалу на приспіві приєднався мій чоловік. Це було спонтанним рішенням, проте його голос дуже гармонійно звучить, – зауважила Крістіна Присяжнюк.
Прем'єри тижня: Пивоваров і ONUKA заспівали трек на вірші Семенка, а O.TORVALD зняли кліп "хейту на зло" - Фото 8

GEREGA - "Кого чекаєм?"

Виконавиця GEREGA у новій пісні "Кого чекаєм?" заспівала про те, як важливо не порівнювати себе з іншими та робити щасливим, а не гнатися за щастям інших.

- Часто люди, порівнюючи себе з іншими, ставлять чомусь на собі тавро, що вони нещасні. Однак і самі іноді не знають, чого хочуть від життя. Бо весь час у гонитві за щастям інших. Насправді пісня «Кого чекаєм?» багатогранна і її можна розбирати навіть за рядками, – розповіла GEREGA.
Прем'єри тижня: Пивоваров і ONUKA заспівали трек на вірші Семенка, а O.TORVALD зняли кліп "хейту на зло" - Фото 9

Olena Usenko - "Птаха"

Olena Usenko випустила сингл-маніфест "Птаха" про свободу та сміливість відпустити. Пісня розкриває глибокі внутрішні конфлікти, коли любов і біль переплітаються, а вміння дати волю своїй половинці стає актом справжньої любові. За словами артистки, ми часто стаємо заручниками стосунків, розчиняємось в іншій людині, забуваючи про себе. Однак справжнє кохання полягає в тому, щоб дати іншому свободу, навіть якщо це боляче.

– Цікаво, що люди, які слухали "Птаха", по-різному її інтерпретували, але всі погоджувалися з одним – це «ода свободи», – каже артистка.
Прем'єри тижня: Пивоваров і ONUKA заспівали трек на вірші Семенка, а O.TORVALD зняли кліп "хейту на зло" - Фото 10

O.TORVALD - "Хейту на зло"

Гурт O.TORVALD зняли відео на трек "Хейту на зло", присвятивши його маленьким панкам та панк-рокершам, які тусувалися у 2000-х і виросли на скейт-панк культурі.

- У нульових ми всі дивилися канал MTV. Ми бачили яскраві кліпи про рок-зірок, про скейтборди, про тусовки до ранку та дух свободи. Ми з O.Torvald завжди мріяли зняти кліп «по панк-року» - і ось нарешті ми це зробили. Ми досягли цієї мрії хейту на зло, - зазначили музиканти.
Прем'єри тижня: Пивоваров і ONUKA заспівали трек на вірші Семенка, а O.TORVALD зняли кліп "хейту на зло" - Фото 11
Джерело матеріала
loader