СБУ затримала російського агента, який допомагав готувати прорив оборони Мирнограда
СБУ затримала російського агента, який допомагав готувати прорив оборони Мирнограда

СБУ затримала російського агента, який допомагав готувати прорив оборони Мирнограда

Контррозвідка Служби безпеки України затримала одного агента РФ, який допомагав загарбникам у підготовці операцій із прориву оборони Мирнограда на Покровському напрямку у Донецькій області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, завдання росіян виконував 25-річний місцевий безробітний, якого дистанційно завербувала воєнна розвідка РФ. Фігурант обходив місто й околиці та приховано фіксував локації укріпрайонів і вогневих позицій українських військ.

Отримані розвіддані агент месенджером надсилав зв’язковому - ще одному зраднику, що воює у лавах Росгвардії на східному фронті.

СБУ затримала російського агента, який допомагав готувати прорив оборони Мирнограда - Фото 1

Окрім військових координат агент передавав геолокації енергооб’єктів, які забезпечують світлом Покровський район.

Співробітники СБУ затримали коригувальника під час контрдиверсійних заходів та вилучили мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

Як встановило розслідування, фігурант потрапив у поле зору росіян, коли регулярно залишав прокремлівські коментарі у чатах російських Телеграм-каналів.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ запобігла втечі до Росії агентки ФСБ, яка шпигувала для росіян на Покровському напрямку.

Фото: СБУ

Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
loader
loader