Шестеро керівників прокуратур написали заяви про звільнення
Шестеро керівників прокуратур написали заяви про звільнення

Шестеро керівників прокуратур написали заяви про звільнення


Йдеться про керівників Запорізької, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Черкаської обласних прокуратур та спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

П’ять керівників обласних прокуратур та керівник однієї зі спеціалізованих прокуратур у сфері оборони написали заяви про звільнення з посад. Про це Офіс генерального прокурора.

За словами Генпрокурора Андрія Костіна, йдеться про керівників Запорізької, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Черкаської обласних прокуратур та спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону. Всі вони отримували підвищені пенсії у зв’язку з вислугою років, призначені за рішенням суду.

Також триває службове розслідування щодо правомірності набуття прокурорами статусу особи з інвалідністю та нарахування прокурорам пенсійних виплат.

Костін розповів, що сьогодні було проведено перше засідання незалежної Комісії з добору кандидатів для включення до кадрового резерву на заміщення керівних посад в обласних та окружних прокуратурах.

“Я ініціював створення цієї комісії, щоб підвищити прозорість процесу призначення на такі посади. Це один з перших елементів комплексної HR-реформи органів прокуратури, започаткованої у липні цього року. Комісія буде оцінювати професійні якості та репутацію кандидатів”, – зазначив генпрокурор.

Також Рада прокурорів підтримала внесення змін до Закону України “Про прокуратуру”. Ці зміни допоможуть унеможливити для прокурорів отримання пенсій одночасно із заробітною платою. Виплата пенсії за вислугу років прокурорам буде здійснюватися лише після їх звільнення з роботи.

Раніше повідомлялося, що генеральний прокурор Андрій Костін вирішив піти з посади на тлі скандалів, пов’язаних із зловживаннями у сфері оформлення інвалідності прокурорам.

Нагадаємо, Костін наказав провести службову перевірку у зв’язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури.



Теги за темою
Прокуратура відставка прокурор
Джерело матеріала
loader