У прокуратурі Києва інвалідність мають 20 прокурорів
У прокуратурі Києва інвалідність мають 20 прокурорів

У прокуратурі Києва інвалідність мають 20 прокурорів

В органах Київської міської прокуратури 13 прокурорів мають третю групу інвалідності, а ще семеро - другу, що становить 2,87% від загальної кількості прокурорів.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Київської міської прокуратури повідомила в Телеграмі.

«Повідомляємо, що ані в. о. керівника Київської міської прокуратури, ані заступники керівника не мають ані групи інвалідності, ані пенсій за вислугою років, ані будь-яких інших пільг», - зауважили у відомстві.

Також зазначається, що не мають груп інвалідності начальники управлінь та їхні заступники. Серед начальників відділів є один працівник, який має інвалідність третьої групи, пов’язану з протезуванням органу.

«Штатна чисельність прокурорів Київської міської прокуратури – це апарат та 10 окружних прокуратур – 696 працівників. На цей час документи про наявність статусу особи з інвалідністю надали 20 прокурорів, що становить 2,87% від загальної кількості прокурорів», - додали в прокуратурі.

Також зазначається, що у 2024 році інвалідність оформила одна людина, у 2023 році – також один працівник, а в 2022 році - двоє людей. Решта прокурорів оформили інвалідність до 2022 року.

Загалом із 20 осіб з інвалідністю п'ятеро є інвалідами дитинства (один чоловік та четверо жінок).

«Звісно ми не можемо оприлюднювати діагнози працівників, однак зазначимо, що серед прокурорів, які мають інвалідність, підставами для її оформлення стали переважно онкологічні захворювання, зокрема видалення щитовидної залози, а також діабет», - підкреслили у прокуратурі Києва.

Також повідомляється, що зібрану інформацію з документами, що її підтверджують, вже передали до Офісу генерального прокурора у межах службового розслідування, яке призначено генеральним прокурором.

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня працівники Державного бюро розслідуваньзатримали та повідомили про підозру у незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи. Перед цим, 3 та 4 жовтня, правоохоронці провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання посадовиці та її близьких родичів.

У керівниці МСЕК в робочому кабінеті були виявлені $100 тисяч, а також низка підроблених медичних документів, списки ухилянтів із прізвищами та фіктивними діагнозами. Вдома у посадовиці та її родичів працівники ДБР знайшли майже $5 мільйонів 244 тисячі, €300 тисяч, понад ₴5 мільйонів, брендові прикраси та коштовності.

Інтернет-видання Цензор.нет 16 жовтня поширило інформацію про те, що майже всі прокурори Хмельницької області виявилися інвалідами другої групи - згідно із рішенням головного лікаря МСЕК Тетяни Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність - за рішеннями начальника Пенсійного фонду Олександра Крупи, який є сином Тетяни Крупи. Зокрема, за даними журналістів, інвалідність отримали 49 прокурорів разом з очільником Хмельницької обласної прокуратури Олексієм Олійником.

Після цього генпрокурор Андрій Костін підписав наказ про проведення службового розслідування щодо отримання 50 прокурорами на Хмельниччині групи інвалідності упродовж останніх років.

22 жовтня Президент провів засідання Ради нацбезпеки і оборони по ситуації з медико-соціальними експертними комісіями (МСЕК) і зловживаннями посадових осіб різних державних органів із отриманням інвалідності.

Голова Служби безпеки Василь Малюк за підсумками засідання РНБО повідомив, що СБУ у співпраці з іншими правоохоронними органами викрила масштабні корупційні схеми у лавах медико-соціальних експертних комісій. Так, у 2024 році за матеріалами СБУ 64 посадовці МСЕК отримали підозри у вчиненні злочинів, а ще 9 осіб - засуджені.

Після засідання РНБО генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що після історії з виявлення фальшивих інвалідностей вважає правильним заявити про звільнення з посади генпрокурора.

Фото: antikor.com.ua

Теги за темою
Київ Прокуратура
Джерело матеріала
loader
loader