В Одесі затримали зловмисника, який грабував та обкрадав місцевих жителів
В Одесі затримали зловмисника, який грабував та обкрадав місцевих жителів

В Одесі затримали зловмисника, який грабував та обкрадав місцевих жителів

В Одесі затримали зловмисника, який грабував та обкрадав місцевих жителів - Фото 1

Судимий за майнові злочини молодик на вулиці викрав велосипед, а у бомбосховищі – мобильник, чим спричинив потерпілим збитки на загальну суму понад 30 тисяч гривень. Правопорушнику загрожує до десяти років ув’язнення.

По допомогу потерпілі звернулися до відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 минулого тижня.

У рамках розпочатих кримінальних проваджень правоохоронці оперативно встановили зловмисника, яким виявився 25-річний одесит, що неодноразово був судимий за грабежі та шахрайство.

Слідчі встановили, що молодик вдень у бомбосховищі на вулиці Італійській схопив зі столу телефон 59-річного містянина і втік. Наступного дня ввечері він викрав електровелосипед, який 33-річний власник залишив біля закладу швидкого харчування на вулиці Пантелеймонівській, відійшовши ненадовго.

Загальна вартість привласненого правопорушником майна склала понад 30 тисяч гривень.

Мобільний телефон фігурант заклав у ломбард утричі дешевше від його вартості, а велосипед залишив собі, лише від’єднав від нього електричні деталі, які планував у подальшому продати.

Поліцейські затримали зловмисника на одній з вулиць у Приморському районі під час їзди на викраденому велосипеді. Двоколісник та комплектуючі до нього запчастини поліцейські повернули законному власнику, а нині вживають заходів щодо вилучення телефона.

Як розповіла слідча у справі Марина Єрмоленко, поліцейські зібрали достатню кількість доказів і вже повідомили чоловіку про підозру у відкритому й таємному викраденні чужого майна, тобто грабежі та крадіжці, вчинених повторно, в умовах воєнного стану. Ці злочини кваліфікуються за ч. 4 ст. 186 та ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене їхніми санкціями, – до десяти років позбавлення волі.

Нині підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 75 тис. 700 грн. Слідство триває під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси.

Одеське районне управління поліції № 1

Tweet
Джерело матеріала
loader