В рамках 53-й КМКФ «Молодість» відбудуться дві індустріальні події
В рамках 53-й КМКФ «Молодість» відбудуться дві індустріальні події

В рамках 53-й КМКФ «Молодість» відбудуться дві індустріальні події

Перший захід присвячений створенню анімації для дорослих, другий – копродукції з європейськими країнами.

Під час Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» відбудуться дві індустріальні події, одна з яких присвячена створенню анімації для дорослих, а друга – копродукції з європейськими країнами. Вхід на події вільний, за попередньою реєстрацією. Про це «Детектору медіа» повідомила пресслужба кінофестиваля.

Перша подія – це розмова на тему «”Університет Чупарського”: як ми створили 16+ анімацію в Україні та кому це потрібно». Вона присвячена українському проєкту, анімації 16+  «Університет Чупарського». 

«Цей серіал створили два ентузіасти – Михайло Карпань та Микола Семенюк. Робили все: писали сценарій, анімували, шукали фінансування, акторів та акторок озвучки. 

За повноцінний сезон творці отримали чимало досвіду, яким вони поділяться на зустрічі», - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що на зустрічі обговорюватимуться питання викликів, що стоять на шляху створення дорослої анімації, а саме: де її показати? Де взяти бюджет? Де шукати команду?  

Чому YouTube — найоптимальніша платформа, яка вирішує дуже багато задач? Про що треба подумати, коли розробляєш проєкт?  Як виглядає технологічний процес Університету Чупарського?  Що далі?  

Спікером виступить Михайло Карпань, автор мультсеріалу «Університет Чупарського» актор, звукорежисер, режисер дубляжу, блогер. Він також працював над створенням таких оригінальних анімаційних проєктів, як  «Небезпечна Зона», «Чортовийки», просторовий мультфільм «Заврики», у якості актора озвучки брав участь у проектах «Пес Патрон», «Яся та її робот», «Самі по собі».  

Зустріч відбудеться 27 жовтня, о 14:00, у Синій залі Будинку кіно. Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/eVV7n4rtsH8D46po6  

Друга подія - майстерклас режисерки Дар’ї Онищенко «Створення копродукції з європейськими країнами». 

Своїм досвідом на майстеркласі поділиться українсько-німецька режисерка Дар’я Онищенко, авторка фільму «Малевич» — українсько-швейцарсько-італійсько-сербської копродукції, прем’єрний показ якої відбудеться в рамках кінофестивалю «Молодість». Усі ігрові стрічки Дарії — міжнародні копродукції, де вона виступала не лише як режисерка, але й як сценаристка та продюсерка. Дарія розкаже про свій досвід: шлях від першої ідеї сценарію до створення європейської копродукції разом із цікавими партнерами з різних країн. Крім того, вона  поділиться досвідом роботи в німецькій кіно- і телеіндустрії, де, окрім створення власних авторських проєктів, працює режисеркою на телеканалі ZDF.  Режисерка розповідатиме про те, як знайти копродюсерів, як адаптувати свій проєкт для європейського ринку, про роль режисера у створенні копродукційної схеми, про те, що саме робить копродукцію привабливою формою кіновиробництва під час війни.

Майстерклас відбудеться 2 листопада, о 13:30, у Синій залі Будинку кіно. Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/Nir9q9oTFHkkraxC7 

Фото: сайт КМКФ  «Молодість»

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader