Влада Грузії влаштувала обшуки у співробітників аналітичного центру США
Влада Грузії влаштувала обшуки у співробітників аналітичного центру США

Влада Грузії влаштувала обшуки у співробітників аналітичного центру США

У Грузії фінансова поліція провела обшуки у двох представниць аналітичного центру Atlantic Council – Софо Гелаві та Це Бузіашвілі.

Чомусь це сталось незадовго до виборів, перед якими правляча партія немов із ланцюга зірвалась, щодня демонструючи лояльність до Росії. Дуже дивне співпадіння, погодьтесь.

Ця операція була частиною розслідування, яке стосувалося можливого ухилення від сплати податків, шахрайства та відмивання коштів. Однак усе набагато простіше: обидві жінки відомі своєю критикою уряду Грузії. Також вони працювали над дослідженням російської дезінформацієї та пропаганди.

Деталі повідомив Георгій Ноніашвили, чоловік однієї зі співробітниць. Він написав у соцмережах, що під час обшуків була вилучена вся техніка, включно з ноутбуком їхньої доньки. Обшуки також відбулися в офісі американської компанії Concentrix Georgia, а ще у квартирах інших осіб, що мають відношення до опозиції.

Адвокати зазначили, що обшуки пов’язані з розслідуванням справи про шахрайство в «колл-центрах». Проте опозиція та влада вже давно звинувачують одна одну у причетності до цих операцій. В умовах передвиборчої кампанії, дії влади викликають занепокоєння у спостерігачів.

Цей інцидент супроводжується заявами спікера парламенту Шалви Папуашвілі про можливі спроби перевороту, які нібито готують неурядові організації після виборів.

Название источника
Formula News / X (Twitter)
Ссылка на материал
https://x.com/FormulaGe/status/1849355675668763040
Теги за темою
Грузія
Джерело матеріала
loader
loader