Ізраїль завдав масованого удару по Ірану
Ізраїль завдав масованого удару по Ірану

Ізраїль завдав масованого удару по Ірану

У відповідь на масовану атаку балістичними ракетами ізраїльські військові атакували в ніч проти 26 жовтня Іран. Про це заявили у пресслужбі Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

- Саме зараз Армія оборони Ізраїлю завдає точних ударів по воєнних цілях в Ірані. Як будь-яка інша суверенна країна у світі, Держава Ізраїль має право та обов'язок відповісти. Наші оборонні та наступальні можливості повністю мобілізовані, - йдеться у заяві ЦАХАЛу.

Як пише іранське видання ISNA News Agency, серія вибухів пролунала цієї ночі в Тегерані. Наслідки атаки іранська сторона поки що не озвучила. Тим часом ізраїльські військові заявили про успішне завершення удару у відповідь по Ірану. У відомстві наголосили, що ударів було завдано на військові об'єкти, які є загрозою для ізраїльської сторони.

- Тепер я можу підтвердити, що ми завершили відповідь Ізраїлю на напади Ірану на Ізраїль. Ми завдали цілеспрямованих і точних ударів по військових об'єктах в Ірані, перешкоджаючи безпосередній загрозі Державі Ізраїль, - повідомив речник ЦАХАЛу Даніель Хагарі.

  • 13 жовтня бойовики угруповання "Хезболла" випустили з Лівану десятки снарядів територією Ізраїлю. Деякі з них були збиті системами ППО, решта впала на незаселені території.
  • 23 жовтня Армія оборони Ізраїлю ліквідувала наступника лідера ліванського угруповання "Хезболла" Хасана Насралли - Хашіма Сафі ад-Діна.
Джерело матеріала
loader