Китайська компанія продала два квитки на 12-хвилинну подорож у космос
Китайська компанія продала два квитки на 12-хвилинну подорож у космос

Китайська компанія продала два квитки на 12-хвилинну подорож у космос

Компанія Deep Blue Aerospace під час прямої трансляції продала два квитки на політ у космос на китайському ракетному кораблі, який планують запустити у 2027 році.

На трансляції були присутні приблизно 3 мільйони людей й квитки вартістю 1 000 000 юанів (близько 140 000 доларів США) на приблизно 12-хвилинну подорож продали одразу. Особи покупців квитків невідомі.

Deep Blue Aerospace входить до авангарду китайських комерційних космічних фірм, які розробляють ракети для реалізації амбітних планів Пекіна щодо космосу.

Deep Blue Aerospace розробляє ракету Nebula-1 багаторазового використання, яка має доставити генерального директора компанії та п’ятьох осіб у космос через три роки.

Минулого місяця ракета не змогла завершити випробувальний політ на вертикальний підйом на великій висоті, повідомила компанія. 

Нове випробування заплановано на наступний місяць, а Deep Blue Aerospace заявила, що збільшить тестування у 2025 і 2026 роках, щоб забезпечити “безпеку та надійність суборбітальних пілотованих подорожей”.

Генеральний директор і засновник Deep Blue Aerospace Хуо Лян впевнений, що ракета буде готова до виконання польоту у 2027 році.

Deep Blue Aerospace – не єдина китайська компанія, яка планує відправити людей у ​​космос. У травні цього року компанія CAS Space заявила, що її “транспортний засіб космічного туризму” здійснить свій перший політ з екіпажем у 2028 році. За даними державних ЗМІ, вартість квитків, як очікується, становитиме від 2 до 3 мільйонів юанів (приблизно від 281 000 до 421 000 доларів).

Джерело матеріала
loader