Міністерство оборони України визначило норми калорійності для ключових продуктів, що постачаються на потреби Збройних Сил України. Це рішення стало наслідком перевірок військових частин, під час яких виявили недоліки, зокрема, в умовах постачання продуктів з недостатньою калорійністю.
Передбачається, що закупівельна агенція Міноборони ДОТ незабаром почне застосовувати ці вимоги як доповнення до державних контрактів на постачання харчових продуктів, які наберуть чинності з початку 2025 року.
Раніше визначення енергетичної цінності здійснював сам постачальник під час укладання контракту з ДОТ. Нові стандарти закріплено в документі «Вимоги до енергетичної цінності окремих харчових продуктів за Каталогом, затвердженим державними стандартами».
Наприкінці серпня Міністерство оборони анонсувало оновлений підхід до складання сухпайків для військовослужбовців, враховуючи їхні релігійні, медичні та етичні потреби.