До Курської області до понеділка перекинуто 5 тисяч елітних солдатів КНДР
До Курської області до понеділка перекинуто 5 тисяч елітних солдатів КНДР

До Курської області до понеділка перекинуто 5 тисяч елітних солдатів КНДР

До понеділка, 28 жовтня, у Курську область росіяни перекинуть 5 тисяч солдатів КНДР. Ймовірно, це будуть військові із так званого "елітного" підрозділу, повідомляє The New York Times.

Перші підрозділи північнокорейських військ уже прибули у російський регіон у середу, 23 жовтня. Відтоді солдати КНДР продовжують перекидати військових на територію РФ. Поінформовані джерела видання заявили, що до понеділка, 28 жовтня, буде зібрано близько 5 тисяч північнокорейських військ у Курській області. Ці війська є частиною елітного підрозділу Корейської народної армії. Їх доставляють із Владивостока на великих транспортних літаках Іл-76 на військовий аеродром на заході Росії, а потім везуть до зони бойових дій.

Нині війська КНДР зосереджені лише Курської області. Відомо, що північнокорейські солдати ще не вступили у бій. Поки що неясно, яку роль вони гратимуть на фронті. NYT додає, що війська КНДР не брали участь у жодній війні з 1950-х років, тому є питання про можливості їх навіть елітних підрозділів.

  • Нині Північна Корея відправляє війська територію Росії. За даними розвідки, вони проходять навчання на чотирьох полігонах. Інформація про кількість північнокорейських військ відрізняється.
  • 25 жовтня президент Зеленський заявив, що вже 27-28 жовтня Росія приверне перших військових Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) до зони бойових дій.
  • 24 жовтня ГУР повідомило, що Північна Корея перекинула до Росії вже близько 12 тисяч військових. Частина вже перебуває у зоні бойових дій Курської області.
Теги за темою
КНДР
Джерело матеріала
loader