Німеччина передала національним паркам України 15 транспортних засобів
Німеччина передала національним паркам України 15 транспортних засобів

Німеччина передала національним паркам України 15 транспортних засобів

Національні парки «Черемоський», «Гуцульщина», «Зачарований край» та «Сколівські Бескиди» отримали п'ять пікапів і 10 мотоциклів, придбаних за підтримки Франкфуртського зоологічного товариства та уряду Німеччини.

Про це у Телеграмі повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів, передає Укрінформ.

Німеччина передала національним паркам України 15 транспортних засобів - Фото 1

Транспортні засоби нацпаркам передали міністр захисту довкілля та природних ресурсів Світлана Гринчук спільно з членом Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування Юлією Овчинниковою, представниками посольства Німеччини в Україні і Франкфуртського зоологічного товариства.

Німеччина передала національним паркам України 15 транспортних засобів - Фото 2

За словами Гринчук, тепер патрулювати території, проводити моніторинг й організовувати наукові дослідження у нацпарках буде ще зручніше, адже автомобілі і мотоцикли дозволять оперативно пересуватися та швидко реагувати на загрози довкіллю.

«У поєднанні зі SMART-системою біомоніторингу, яка активно впроваджується у наших нацпарках та заповідниках, це справді доречний та своєчасний внесок. Тож попри реалії війни активно рухаємося до європейських стандартів сталого управління заповідними територіями», - наголосила вона.

Також міністр висловила вдячність німецьким партнерам за черговий внесок у розвиток українського природно-заповідного фонду.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні реформують шість національних природних парків.

Теги за темою
Німеччина
Джерело матеріала
loader