Оманлива краса, яка принесе чимало проблем: що треба знати про чорні змішувачі
Оманлива краса, яка принесе чимало проблем: що треба знати про чорні змішувачі

Оманлива краса, яка принесе чимало проблем: що треба знати про чорні змішувачі

Експерти наголошують, що чорні змішувачі не такі практичні, як можуть здаватися. Тому, щоб не засмучуватися через оманливу красу, експерти Woman&Home назвали головні особливості чорної сантехніки.

Що треба знати про чорні змішувачі у ванній

Чорні змішувачі виглядають дорого, додають ванній кімнаті стилю і саме їх вважають трендовими. Проте краса може бути оманливою, а кран у результаті – виявиться непрактичним.

Так, ще перед покупкою чорних змішувачів варто реально оцінити кілька деталей. По-перше, чорна сантехніка може вицвісти, якщо покриття буде неякісним. Крім того, потри те, що чорні змішувачі дуже популярні, вони й досі мають менше варіантів дизайну, аніж хромовані.

Бойлери від Bosch – це класика для нагріву гарячої води. Доступні моделі об'ємом до 150 літрів. Просто, надійно, на різний бюджет. А зручний функціонал забезпечує просте керування бойлером, без жодних проблем.

Експерти також додають, що на чорні змішувачі впливає і жорсткість води. Так, якщо вода занадто жорстка, то кран може бути недовговічним.

Чорні змішувачі для ванної кімнати
Чорна сантехніка у ванній кімнаті / Фото Unsplash, R ARCHITECTURE

Загалом, фахівці називають 5 особливостей, які варто врахувати перед покупкою чорних змішувачів:

  • Чорні крани легко подряпати. Так, жорстка вода залишатиме наліт, а під час його видалення можна подряпати сантехніку.
  • Недовговічність. Експерти стверджують, що за 2 роки покриття на чорних змішувачах починає відшаровуватися і відколюватися, тому потрібно бути готовим, що за кілька років сантехніку доведеться оновлювати. Щоправда, чорний кран також можна пофарбувати – тоді він буде як новий.
  • Засоби для прибирання мають бути делікатними, адже звична побутова хімія може пошкодити покриття. Крім того, використовувати потрібно лише м'які губки, які не залишать подряпин.
  • Зазвичай чорні змішувачі для ванни дорожчі, аніж звичайні хромовані.
  • Відтінки чорних змішувачів та іншої чорної сантехніки (ванни чи туалету) можуть відрізнятися. Звісно, це може здаватися дрібницею, проте для перфекціоністів це стане справжнім жахом, тому всі елементи варто обирати разом.
Джерело матеріала
loader
loader