Орбан уже привітав правлячу партію Грузії, а ЦВК ще не опублікувала результати виборів
Орбан уже привітав правлячу партію Грузії, а ЦВК ще не опублікувала результати виборів

Орбан уже привітав правлячу партію Грузії, а ЦВК ще не опублікувала результати виборів

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у суботу ввечері привітав правлячу партію Грузії «Грузинська мрія» та прем’єра країни Іраклія Кобахідзе з перемогою на парламентських виборах, хоча Центральна виборча комісія ще не опублікувала жодних результатів.

Свої привітання Орбан висловив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Вітаю прем’єр-міністра Іраклія Кобахідзе і партію «Грузинська мрія» з перемогою на сьогоднішніх парламентських виборах. Люди в Грузії знають, що краще для їхньої країни, і віддали свій голос сьогодні», - написав угорський глава уряду.

Тим часом користувачі соцмережі Х написали пояснювальну записку до допису Орбана, в якій ідеться про те, що на момент написання угорським прем’єром його допису ЦВК Грузії ще не опублікувала жодного результату парламентських виборів.

Після закриття дільниць о 20.00 були опубліковані декілька різних екзитполів, за даними яких опозиція й правляча партія «Грузинська мрія» отримують перемогу на парламентських виборах у Грузії.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 26 жовтня, у Грузії почалося голосування на парламентських виборах, виборчі дільниці відкрилися о 08:00 за місцевим часом на всій території країни, окрім окупованих Абхазії та Цхінвальського регіону. За депутатські мандати змагаються 18 політичних партій. Щоб потрапити до парламенту, партії мають подолати п’ятивідсотковий бар’єр. Ці вибори називають історичними, оскільки їх результати можуть визначити майбутнє країни - або інтеграцію Грузії в ЄС, або зближення із Росією.

Фото: ЕРА

Теги за темою
Грузія
Джерело матеріала
loader
loader