Так роблять майже усі: п'ять помилок, які скорочують термін служби пилососа
Так роблять майже усі: п'ять помилок, які скорочують термін служби пилососа

Так роблять майже усі: п'ять помилок, які скорочують термін служби пилососа

Як пише Real Simple, дрібні помилки, до прикладу, відсутність зміни фільтрів, можуть зіпсувати навіть найдорожчий пристрій. Що ще не можна робити з пилососами, розповідаємо далі.

Всмоктування дрібних порошків

Це, мабуть, найпоширеніший злочин, який псує пилососи. Всмоктування дрібних порошків – це погана ідея з двох причин: по-перше, оскільки через свій розмір вони повністю забивають фільтр та інші частини приладу, а по-друге, деякі марки порошків є кислотними, що з часом може пошкодити деталі техніки.

Взаємодія з вологою

Не всі пилососи призначені для взаємодії з водою, тож важливо не використовувати їх для очищення вологих поверхонь. Проблема полягає в тому, що вона буде накопичуватися всередині приладу, що призведе до прилипання та злипання бруду та ворсинок, які своєю чергою будуть забивати пилосос і послаблювати всмоктування.

Використання пилососа для всіх забруднень

Безумовно, пилососи допомагають прибрати велику кількість забруднень, але вони не можуть робити все. Ці прилади призначені для збирання шерсті домашніх тварин, пилу, лупи, бруду. Вони не створені для прибирання маленьких шкарпеток, паперових рушників, газет, скріпок, гумок, монет. Усе це та інші дрібні предмети слід змітати віником або прибирати вручну, перш ніж пилососити кімнату.

Недостатнє очищення фільтрів

Нерідко люди забувають мити чи змінювати фільтри своїх пилососів, але це дуже важливо робити хоча б раз на місяць. Так, ви збережете всмоктувальну силу приладу, а також дозволите йому краще вловлювати неприємні запахи та інший бруд.

Крім того, експерти радять проводити повне технічне обслуговування пилососа раз на рік, якщо ви дійсно хочете, щоб він працював добре та служив довше.

Волосся на щітці

Людське волосся, шерсть домашніх тварин, ворсинки, нитки – усе це накопичується на щітках пилососа і може серйозно послабити його всмоктування. Дотримуйтесь інструкції до пристрою, щоб прибрати усі ці частинки. Зазвичай, для цього достатньо висунути валик щітки та забрати волосся.

Джерело матеріала
loader