У Росії заборонили носити хіджаби у школах, у Кадирова запротестували
У Росії заборонили носити хіджаби у школах, у Кадирова запротестували

У Росії заборонили носити хіджаби у школах, у Кадирова запротестували

У Володимирській області рф заборонили носити хіджаби у школах, пишуть росЗМІ.

Влада регіону ввела заборону на носіння одягу та аксесуарів, які демонструють релігійну приналежність. Наказ видало Міністерство освіти та молодіжної політики регіону 22 жовтня. Обмеження торкнеться, зокрема хіджабів та нікабів. У 2017 у регіоні вже запровадили вимоги до зовнішнього вигляду учнів — у документі йшлося, що "зовнішній вигляд та одяг освітніх організацій, що навчаються, повинні відповідати загальноприйнятим у суспільстві нормам ділового стилю і носити світський характер". Тепер у положення доповнили пунктом про хіджаби та нікаби.

"Не допускається носіння у загальноосвітніх організаціях одягу та його елементів, які демонструють релігійну приналежність учня (у тому числі хіджабів, нікабів тощо)".

При цьому у вересні уряд Російської Федерації не підтримав пропозицію дозволити школам та муніципалітетам запроваджувати локальні заборони на релігійний одяг, у тому числі хіджаби.

"Законопроект потребує суттєвого доопрацювання", - заявив тоді кабмін.

Законопроект віце-спікера Держдуми Владіслава Даванкова тоді розкритикував соратник Кадирова та депутат Держдуми Адам Делімханов.

"Нікаб ми самі не схвалюємо, а щодо хіджабу – це релігійний обов'язок мусульманки", – заявляв він.
Джерело матеріала
loader