Україну накрила магнітна буря, "штормити" буде усі вихідні
Україну накрила магнітна буря, "штормити" буде усі вихідні

Україну накрила магнітна буря, "штормити" буде усі вихідні

Люди, чутливі до змін погоди, можуть зіткнутися із погіршенням самопочуття, оскільки у суботу, 26 жовтня, очікується магнітна буря. Про це повідомили у Центрі прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США.

За прогнозом фахівців, сила магнітної бурі 26 жовтня матиме К-індекс 5. Нагадаємо, що потужність магнітних бур варіюється від 2 до 9, і чим вищий цей індекс, тим сильніші магнітні коливання. Таким чином, буря з К-індексом 5 вважається подією червоного рівня. Вчені відзначають, що вже в неділю, 27 жовтня, К-індекс знизиться до рівня 2, що означає ослаблення магнітної бурі. Також фахівці попередили, що сонячна активність може змінитися будь-якої миті.

Під час магнітних бурі багато людей відчувають погіршення самопочуття. Найчастішими симптомами є: головний біль, запаморочення, нудота, біль у серці, слабкість, сонливість, біль у суглобах та спині, підвищення тиску, загострення хронічних захворювань. Медики радять у такі дні уникати фізичної та емоційної напруги, більше відпочивати та гуляти на свіжому повітрі.

  • 15 жовтня Україну накрила магнітна буря червоного рівня. Фахівці попередили, що буря зафіксована з К-індексом 6 та попередили, що тривалість її становитиме три дні.
  • 20 жовтня на Землю обрушилася магнітна буря, яка тривала також два дні. Тоді вчені встановили, що К-індекс сягає 3 балів (зелений рівень), що вказує на невеликі магнітні коливання.
Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader
loader