В Україні відновили бронювання від мобілізації, але не всім
В Україні відновили бронювання від мобілізації, але не всім

В Україні відновили бронювання від мобілізації, але не всім

В Україні відновили бронювання від мобілізації, проте продовжити відстрочку зможуть не всі.

Як передає "Хвиля", про це повідомляється на урядовому порталі.

В умовах воєнного стану питання мобілізації залишається одним із найактуальніших для українського суспільства. Після тривалої паузи держава поновила механізм бронювання для певних категорій громадян.

"Працівники, які набули статусу заброньованих до 31 травня 2024 року, зможуть безперешкодно продовжити терміни бронювання на аналогічний термін", - йдеться у рішенні.

Бронювання військовозобов'язаних
Бронювання військовозобов'язаних

Це забезпечить стабільну роботу стратегічно важливих галузей економіки, зокрема працюючих на оборону.

На порталі також зазначили, що аудит рішень про надання статусу критично важливих підприємств, ухвалених останні чотири місяці, триватиме до 15 листопада.

"Причина аудиту - аномальне зростання кількості критично важливих підприємств та кількості заброньованих працівників. Це зроблено на користь посилення обороноздатності держави та для недопущення зловживань", - наголошується в повідомленні.

Отже, за результатами аудиту відповідальні міністерства визначать, чи мали місце недобросовісні дії і чи вони потенційно корупційний характер.

"На основі цих даних уряд оновить критерії бронювання та скоригує їх так, щоб механізм працював і на користь нашої безпеки та оборони, і на користь нашої економіки", - додали у рішенні.

Нагадаємо, в Україні порахували, скільки ще чоловіків можуть мобілізувати.

Джерело матеріала
loader
loader