Опозиція у Грузії заявила, що не визнає результати виборів
Опозиція у Грузії заявила, що не визнає результати виборів

Опозиція у Грузії заявила, що не визнає результати виборів

Партія експрезидента Грузії Саакашвілі «Єдність – Національний рух» не визнає результатів парламентських виборів, які відбулися у країні 26 жовтня.

Про це заявила лідерка партії Тіна Бокучава, передає Укрінформ із посиланням на «Эхо Кавказа».

«Центрвиборчком Грузії виконав брудне замовлення Іванішвілі. «Єдність – Національний рух» переходить у режим надзвичайної ситуації», – оголосила вона на екстреному брифінгу.

«Коаліція за зміни» також не визнає вибори, повідомив її лідер Ніка Гварамія. За його словами, владна партія «Грузинська мрія» здійснює конституційний переворот.

«Схему фальсифікації виборів розшифровано, детальну інформацію про неї громадськість дізнається 27 жовтня. Вибори вкрадені... «Мрія» є автором конституційного перевороту та буде притягнута до відповідальності у порядку, передбаченому законодавством Грузії», - наголосив політик.

За інформацією ЦВК, «Коаліція за зміни» та «Єдність – Національний рух» посіли на виборах друге та третє місця. Наразі вони анонсують акції протесту.

Зазначається, що до партій, котрі не визнали вибори, приєдналася і «Сильна Грузія». Одна з лідерів коаліції Анна Долідзе заявила: «Ми обурені тим, що насмілилася написати ЦВК. Результати не відбивають волю грузинського народу… Ми боремося за кожен голос, використовуємо всі законні засоби для захисту демократичного та європейського вибору грузинського народу».

Як повідомлялося, за даними ЦВК Грузії з приблизно 70% виборчих дільниць (де голосування проводилося за допомогою електронних пристроїв), владна партія «Грузинська мрія» набирає близько 53% голосів. Разом з нею до парламенту проходять чотири опозиційні політичні сили.

Теги за темою
Протест Грузія
Джерело матеріала
loader
loader