Пам'ять можна покращити: чому людина забуває важливі речі
Пам'ять можна покращити: чому людина забуває важливі речі

Пам'ять можна покращити: чому людина забуває важливі речі

Сучасний світ змінив нашу увагу, зробивши її менш стійкою. Сьогодні ми постійно на екранах комп'ютерів і смартфонів, отримуючи інформацію за лічені секунди. Це вплинуло на нашу здатність концентруватися і запам'ятовувати, адже пам'ять уже не так важлива в повсякденному житті.

Наприклад, ми встановлюємо нагадування для днів народження, користуємося GPS, щоб дістатися до місця призначення, і завжди маємо номери телефонів під рукою. Про це пише видання Fastcompany.

Youtube на смартфоні / фото: Pixabay

Якщо ви постійно щось забуваєте, спробуйте покращити уважність і пам’ять. Ось кілька порад:

  1. Використовуйте асоціації та мнемонічні прийоми (абревіатури, рими, пісні) — мозок здатен обробляти лише 3-4 порції інформації одночасно.
  2. Зосередьтеся на одному завданні: багатозадачність знижує продуктивність.
  3. Уникайте відволікань, щоб легше запам’ятовувати важливі моменти.
  4. Пишіть від руки — це уповільнює, але покращує засвоєння інформації.

Вчіться на помилках — вони покращують пам'ять. Активне запам'ятовування через практику, наприклад, тести, ефективніше, ніж просто читання. Також залучайте різні почуття: пов'язуйте інформацію з запахами чи образами. Наприклад, щоб запам'ятати місце, де залишили ключі, зверніть увагу на навколишнє середовище.

Феноменальна пам'ять.

Один зі способів покращити пам’ять — створити "палац пам’яті", де ви пов'язуєте інформацію зі знайомими місцями в будинку, що допомагає організувати запам’ятовування.

Для покращення пам’яті варто також змінити спосіб життя, включивши фізичну активність, різноманітність досвіду, читання та соціальну підтримку. Регулярні вправи покращують роботу мозку, а спілкування з друзями знижує стрес.

Тренування пам’яті може бути не лише корисним, але й приємним заняттям. Чи використовуєте ви "палац пам’яті", чи пишете нотатки від руки — це допоможе поліпшити якість вашого життя і краще орієнтуватися у світі.

Крім того, Знай.ua повідомляв, Катерина Кузнєцова відверто про стосунки з російськими акторами та війну

Джерело матеріала
loader