Призупинення виплат у 2025 році: під загрозою дві категорії пенсіонерів
Призупинення виплат у 2025 році: під загрозою дві категорії пенсіонерів

Призупинення виплат у 2025 році: під загрозою дві категорії пенсіонерів

Уряд має намір оптимізувати використання бюджетних коштів. Це може зачепити пенсії деяких громадян.

Відповідну пропозицію містить стаття 41 проєкту державного бюджету України на 2025 рік, який було подано на розгляд Верховній Раді.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Зупинити виплату пенсій можуть двом категоріям пенсіонерів:

  • особам, які набули статусу ВПО до 24 лютого 2022 року, якщо на їх рахунках для отримання пенсії не було руху коштів протягом останніх 12 місяців;
  • особам, які стали внутрішньо переміщеними громадянами до 24 лютого 2022 року, якщо вони не пройшли своєчасно ідентифікацію.

Визит в ПФУ, фото: Facebook

Припинити виплачувати пенсії зазначеним категоріям українців можуть лише у разі затвердження законопроєкту Верховною Радою. Однак пенсіонер все одно не позбавляється пенсії, він може відновити виплати, звернувшись до Пенсійного фонду із заявою та необхідними документами.

Отримання пенсії. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що у 2025 році у бюджеті передбачено кошти для проведення щорічної індексації. З 1 березня пенсії українців збільшаться, однак розмір підвищення буде відомий ближче до дати проведення перерахунку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, якщо отримуєте менше – вам недоплачують: скільки мають платити різним категоріям пенсіонерів.

Теги за темою
пенсії
Джерело матеріала
loader
loader