Репер-військовий Ярмак висловився про мобілізацію та пригадав роботу ТЦК на концерті ОЕ
Репер-військовий Ярмак висловився про мобілізацію та пригадав роботу ТЦК на концерті ОЕ

Репер-військовий Ярмак висловився про мобілізацію та пригадав роботу ТЦК на концерті ОЕ

У Ярмака також запитали про так звану "бусифікацію". У проєкті "Ремовська Інтерв’ю" репер заявив, що ТЦК – це своєрідне "чистилище", але мало людей добровільно хочуть йти у піхоту на першу лінію.

Олександр Ярмак вважає, що у якомусь сенсі у представників ТЦК жахлива робота та не думає, що вони отримують задоволення від всього, що зараз відбувається. Попри це, він каже, що така комунікація не спрацює.

Ярмак також висловився про нещодавній інцидент на одному з концертів "Океану Ельзи" у Палаці спорту, коли представники ТЦК перевіряли у військовозобов'язаних документи. Репер не розуміє, чому деякі люди реагують на це негативно, адже у країні триває мобілізація. Він додав, що вже створили додаток, у якому можна оновити дані, а багато хто досі цього не зробив.

Тобі не потрібно йти в ТЦК, у якомусь сенсі ризикувати, що тебе прямо зараз загребуть. І коли ось такі речі людина не впорядкувала, ходить на концерти "Океану Ельзи"… Але "Океан Ельзи" – це ж не тільки пісня "Відпусти", це ще й – "Я не здамся без бою". У цих людей трошки невизначена виходить в житті система координат,
– висловився Олександр Ярмак.

Інтерв'ю з Олександром Ярмаком: дивіться відео онлайн

Олександр Ярмак висловився про мобілізацію

Військовослужбовець зауважив, що представники ТЦК можуть прийти будь-куди, адже це і є система справедливості. Він каже, що по селах "повигрібали" хлопців, а хтось сидить і відпочиває у ресторанах.

Найбільша проблема комунікації держави з населенням – це те, що суспільний договір порушений. І будь-яка цивільна людина сприймає свою мобілізацію як смертний вирок. Але насправді це так не є у багатьох випадках,
– поділився репер.

Він вкотре нагадав, що у війську є й тилові посади, які не менш важливі. Тобто йдеться не лише про піхоту. Ярмак зазначив, що боятися – це нормально, усім страшно, ті, хто на фронті, хочуть повернутися до своїх родин.

Олександр Ярмак розповів, що у війську також є діалог, як і в суспільстві. Він додав, що посада обирається за складом розуму. До прикладу, якщо людина пройшла якісь курси: з тактичної медицини чи з керування дронами, то у ТЦК постараються, аби вона працювала за фахом.

Джерело матеріала
loader