Британський екс-міністр оборони закликав допомогти Україні, щоб не довелось воювати з Китаєм
Британський екс-міністр оборони закликав допомогти Україні, щоб не довелось воювати з Китаєм

Британський екс-міністр оборони закликав допомогти Україні, щоб не довелось воювати з Китаєм

Джерело

Колишній міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс закликав уряд та союзників надати Україні рішучу підтримку в боротьбі проти Росії. Він підкреслив, що перемога Путіна може призвести до глобальних наслідків, включаючи потенційний напад Китаю на Тайвань.

Про це пан Шеппс написав у своїй авторській колонці. Він наголосив, що Китай уже давно ясно дає зрозуміти про свій намір «возз'єднатися» з Тайванем. І це питання, на думку Шеппса, є критично важливим для світової безпеки.

Позиція британця наступна. Якщо Захід не допоможе Україні перемогти, це підштовхне Китай до активніших дій у Тайванському конфлікті. Це, у свою чергу, створить глобальну рецесію і суттєві економічні втрати. Значно більші за втрати від пандемії COVID-19 та війни в Україні разом узятих.

Шеппс підкреслив, що вторгнення Путіна в Україну стало екзистенційним тестом для Заходу. Він відзначив, що Британія була серед перших союзників, які підтримали Україну. Тоді нам надали зброю, розвіддані й можливість навчати за кордоном військових.

Шеппс підкреслив, що ця війна є боротьбою за демократію і свободу. Відповідно, Путіна треба зупиняти, а не потурати йому.

За словами Шеппса, якщо Путіну вдасться перемогти, Китай та інші авторитарні країни отримають сигнал про слабкість західної демократії та продовжать спроби встановити тоталітарний світовий порядок.

Щоб запобігти цьому, колишній міністр закликав Британію дозволити використання зброї великої дальності, як-от Storm Shadow, для ударів по цілях у Росії. І не чекати на аналогічне схвалення від США.

Також він наголосив на необхідності подвоєння підтримки України, попри витрати на відновлення запасів боєприпасів, і закликав інші країни НАТО підтримати цю ініціативу.

На його думку, такі кроки зроблять напад на Тайвань менш імовірним, що захистить світову економіку від можливих катастрофічних наслідків.

Название источника
The Times
Ссылка на материал
https://www.thetimes.com/comment/columnists/article/if-we-let-ukraine-fall-taiwans-next-then-we-really-will-be-at-war-8rczvcvhp
Теги за темою
Україна війна Великобританія
Джерело матеріала
loader