У Болгарії стартували парламентські вибори: всьоме за останні чотири роки
У Болгарії стартували парламентські вибори: всьоме за останні чотири роки

У Болгарії стартували парламентські вибори: всьоме за останні чотири роки

У Болгарії проходять парламентські вибори за участю 19 партій, дев'яти коаліцій та одного незалежного кандидата. Виборчі дільниці відкрилися 27 жовтня о 7.00 за місцевим часом і працюватимуть до 20.00, з можливістю продовження до 21.00, якщо на момент закриття будуть виборці в черзі, пише Novinite.

Згідно з даними Служби реєстрації актів цивільного стану та адміністративних послуг, право голосу мають понад 6,6 мільйона болгарських громадян на сьомих парламентських виборах. У країні відкрито 12 879 виборчих дільниць, а за кордоном – 719.

Ці дострокові вибори, організовані другим тимчасовим урядом під керівництвом Димитара Главчева, призначеного президентом Руменом Радєвим, відбуваються за новими конституційними правилами та відповідно до останніх змін у виборчому законодавстві.

Болгарія не може сформувати стабільний уряд з 2020 року, після протестів проти корупції. Масові демонстрації призвели до розпаду коаліції під проводом правоцентристської партії ГЕРБ.

  • 31 березня Румунія та Болгарія, що приєдналися до ЄС у 2007 році, увійшли до Шенгенської зони, проте лише частково.
  • 14 липня 2023 року Болгарія передала Україні пакет військової допомоги, що включає 100 броньованих машин, переважно БМП. Цей пакет став першим офіційним рішенням Софії щодо допомоги Києву важкою технікою.
Джерело матеріала
loader