У Німеччині планують посилити правила для біженців: що чекає на українців
У Німеччині планують посилити правила для біженців: що чекає на українців

У Німеччині планують посилити правила для біженців: що чекає на українців

В уряді Німеччини обговорюють жорсткіші правила для біженців, але не можуть дійти згоди щодо радикальних заходів.

Про це стало відомо за підсумками щорічної конференції прем'єр-міністрів федеральних земель, яка завершилася 25 жовтня в Лейпцигу, пише Deutsche Welle.

На порядку денному стояли пропозиції щодо скасування індивідуального права на притулок, заборони в'їзду біженців до Німеччини, скорочення допомоги українським біженцям та розширення списку безпечних країн.

Біженці з України в Німеччині
Біженці з України в Німеччині

Також обговорювалася прискорена депортація осіб, яким відмовлено в притулку, не лише до безпечних країн, а й до таких держав як Сирія та Афганістан.

Метою запропонованих заходів є радикальне скорочення притоку нелегальних мігрантів, які прибувають до Німеччини та просять притулку. Очікується, що цього року їхня кількість сягне 200 тисяч осіб (це число не включає біженців з України, які мають особливий статус).

За словами прем'єр-міністра Нижньої Саксонії Штефана Вайля, тема міграції активно використовується для поляризації суспільства в умовах передвиборчої боротьби. "Ми маємо прагматично працювати над здійсненними заходами, а не перетворювати конференцію на арену передвиборчої боротьби", - наголосив він.

Єдиним конкретним рішенням стало продовження на невизначений термін прикордонного контролю, запровадженого цієї осені на всіх сухопутних кордонах Німеччини. Проте згідно з чинним законодавством, німецькі прикордонники не можуть відмовити у в'їзді особі, яка просить притулку безпосередньо на контрольно-пропускному пункті.

Основні надії покладаються на Європейський Союз, країни-члени якого влітку минулого року домовилися про зміну процедури надання притулку та тимчасового захисту в ЄС. Прем'єр-міністри очікують від уряду канцлера Олафа Шольца швидких дій у цьому напрямку.

Консервативні політики, зокрема прем'єр-міністр Гессена Борис Райн, наполягають на жорсткіших заходах, включаючи заборону перетину кордону, відмови у возз'єднанні сімей та утримання під вартою мігрантів, які підлягають депортації.

Попри розбіжності в поглядах, усі прем'єр-міністри погодилися з тим, що приток біженців необхідно скорочувати, і продовжують пошук конкретних інструментів для досягнення цієї мети.

Також стало відомо, як Німеччина планує змінити допомогу біженцям з України.

Джерело матеріала
loader