У ЗСУ підтвердили захоплення Левадного на Запоріжжі
У ЗСУ підтвердили захоплення Левадного на Запоріжжі

У ЗСУ підтвердили захоплення Левадного на Запоріжжі

У ЗСУ прокоментували інформацію про окупацію Левадного на Запоріжжі, яке звільнили під час контрнаступу. Речник Сил оборони півдня України Владислав Волошин повідомив про тактичний успіх російських військ у районі села. Про це він сказав в етері телемарафону.

Волошин розповів, що ворог зміг вклинитися в українську оборону на глибину взводного опорного пункту після перегрупування сил та захоплення Вугледару. За словами речника, хоча саме село, розташоване в низині, опинилося під частковим контролем противника, стратегічно важливі висоти навколо населеного пункту залишаються під контролем українських захисників.

- Село – це фактично польовий стан у низині, який досить складно обороняти. Проте всі командні висоти перебувають під нашим контролем, – наголосив він.

Наразі українські військові працюють над відновленням втрачених позицій у цьому районі.

Левадне – максимально далека точка по лінії фронту від Запоріжжя. Про це в розмові з 24 Каналом зауважив депутат Запорізької обласної ради Сергій Лишенко. За його словами, нині на цій місцевості російська армія активно атакує, застосовує артилерію та авіацію. Депутат наголосив, що не варто розцінювати просування росіян в Левадному як наступ на Запоріжжя.

- Це не наступ на Запоріжжя, це вихід до кордонів Дніпропетровської області, бо туди найближче саме в цьому напрямку. Якщо ми кажемо про те, що росіяни поставили собі політичну ціль прозвітувати, що вони вийшли на кордони цієї області, то їм зробити це ближче саме тут, от вони це роблять, просуваються, – заявив він.

Уранці 27 жовтня проєкт DeepState повідомив про окупацію російською армією населеного пункту Левадне у Запорізькій області. Воно розташоване неподалік від адмінкордону з Донецькою областю.

  • 5 жовтня речник Сил оборони півдня Владислав Волошин повідомив, що Росія готує наступ у Запорізькій області, щоб обрізати логістику ЗСУ.
  • 25 жовтня Сирський спростував слова Путіна про оточення українських військ у Курській області.
Теги за темою
окупація
Джерело матеріала
loader