Втекла з України, перепливши Дунай: де зараз Зі Фамелу, яку раніше всі знали як Бориса Апрєля
Втекла з України, перепливши Дунай: де зараз Зі Фамелу, яку раніше всі знали як Бориса Апрєля

Втекла з України, перепливши Дунай: де зараз Зі Фамелу, яку раніше всі знали як Бориса Апрєля

На початку повномасштабного вторгнення зірка намагалась виїхати з України, але поскаржилась, що прикордонники ставились до неї вороже. Тоді її не пропустили, бо за документами Зі Фамелу – чоловік призовного віку. Як артистка втекла з України та де вона перебуває зараз, читайте в матеріалі Show 24.

"Фабрика зірок" і "Голос країни"

При народженні Зі Фамелу дали ім'я Борис Круглов. Співачка родом із Криму і вже з самого дитинства знала, що хоче працювати у сфері шоубізнесу, однак від батьків підтримки так і не отримала. Тоді юний Борис вдався до обману, сказавши, що їде до Сімферополя вступати на економіста, але насправді поїхав до Києва та спробував вступити в КНУКіМ, однак спроба виявилась вдалою лише з другого разу.

У 2008 році хлопець взяв псевдонім Борис Апрєль, пофарбував волосся у білий колір і пішов на 2 сезон "Фабрики зірок". Артист сподобався публіці, а потім посів третє місце у фіналі проєкту. Крім того, його нагородили призом "За найбільшу кількість симпатій читачів".

Борис Апрєль – "Звездный воин": дивіться відео онлайн

Після шоу молодого артиста активно запрошували на інтерв'ю та різні проєкти, він знімався у фотосесіях, його пісні знаходили своїх слухачів. У 2010 році Борис Апрєль повертається на "Фабрику зірок", яку назвали "Суперфіналом". Коли чоловік вилетів із проєкту, то його шанувальники влаштували протест, вимагаючи повернути улюбленця на сцену.

Як виявилось згодом, Зі Фамелу тоді перебувала у столичній клініці, а на проєкті Борис появився лише на гала-концерті зі зміненим образом, поставши перед публікою з короткою стрижкою чорного кольору.

Борис Апрєль / Фото з соцмереж

Увесь цей час артист співпрацював з Наталією Могилевською, але пізніше розірвав із нею стосунки та поїхав до Лос-Анджелеса. У 2014 році повернувся до Києва, а на свій день народження, 12 грудня, зробив камінг-аут і оголосив про свою транссексуальність, після чого поїхав у США для операції зі зміни грудей. Тоді Борис Апрєль став Анною Ейпріл.

У 2018 році в українському шоубізі з'явилась виконавиця під псевдонімом Зіанджа. Тоді вона прийшла на проєкт "Голос країни", потрапила до команди Потапа, але вже у першому прямому етері покинула шоу.

Зіанджа – "Mamma mia": дивіться відео онлайн

В інтерв'ю "ТСН" Зіанджа розповідала, що батьки дуже гостро сприйняли її заяву про камінг-аут.

Мої батьки, звичайно ж, сприйняли це дещо болісно. Але я їх розумію. Можу зрозуміти. Тато сказав трохи образливі слова. Він сказав, що "ти для нас померла". Це було дуже сумно почути на свій день народження,
– пригадала співачка.

Скандал із Наталією Могилевською

У 2022 році Зі Фамелузвинуватила співачкуНаталію Могилевську в булінгу та рабському контракті. За її словами, продюсерка не відпускала з контракту, чхала на її депресії та досі називає Борею, хоч та давно позиціює себе як жінка.

Могилевська не стала мовчати на такі закиди та запевнила, що Зі Фамелу полила її брудом, бо не стала популярною.

Ті з моїх артистів, які стають успішними – Монатік, Макс Барських, Dantes, Регіна Тодоренко, – вони пишуть слова вдячності. Ті, хто не став зіркою, або щось склалося не так, як вони мріяли, – вони обов'язково не люблять Монатіка, Макса Барських і мене,
– заявила артистка.

"Боря завжди був дуже емоційною людиною. Щось, можливо, вигадав, щось йому здалося. Можливо, це величезна образа з приводу того, що склалося не так, як хотілося. Спочатку як у чоловіка, потім як у жінки", – додала артистка.

Вона зауважила, що після "Фабрики зірок" 2008 року дуже опікувалася Борисом Апрелем і навіть "возила до психіатра, щоб він допоміг йому вилікуватися".

Але і на цьому перепалка не закінчилась. Зі Фамелу дійсно підтвердила той факт, що продюсерка возила її до психіатра, але за словами екс-Зіанджі, терапія мала на меті змінити сексуальну орієнтацію Бориса Апреля, бо він нібито був "морально, духовно, фізично хворим, неповноцінним і потребував лікування".

В один момент її психіатру це вдалося, і я повірила в те, що "хвора на гомосексуалізм". Це було частиною "зникнення" під час шоу "Фабрика. Суперфінал"… Усе було піар-постановкою – від а до я,
– заявила Зі Фамелу.

Тоді ж співачка порадила Могилевській читати про ЛГБТК+ та гендерну політкоректність.

Пізніше експродюсерка Бориса Апрєляопублікувала допис, який розпочала з таких слів: "Зі Фамелу, ми з тобою особисто не знайомі. Але я добре була знайома з Борисом Апрєлем".

Наталія Могилевська та Зі Фамелу, яка була ЗіанджоюНаталія Могилевська та Зі Фамелу, яка була Зіанджою / Фото з інстаграму співачки

Артистка нагадала, що пробувала відгодувати Бориса Апрєля, коли той страждав на анорексію, що після його "ляпів" в інтерв'ю їй доводилось викручуватись із ситуацій, а також додала, що завжди приймала сексуальну орієнтацію виконавця і щиро хотіла допомогти, а не принизити, як інші. Вона зауважила, що більш як 10 років тому люди були агресивно налаштовані до представників ЛГБТ, тож вона не хотіла піарити його гомосексуальність, щоб не ризикувати кар'єрою.

Я хотіла допомогти, а не проігнорувати, як на той час робила більшість… Мені дивно, що ти звинуватила мене у неприйнятті трансгендерів. Я багато разів боролася за тебе, відстоювала і витирала твої сльози,
– заявила Могилевська.

Зі Фамелу сказала, що не відповідатиме на допис, а просто побажала миру та любові.

Відповідь Зі Фамелу Наталії МогилевськійВідповідь Зі Фамелу Наталії Могилевській / Фото з інстаграм-сторіс

Де зараз живе Зі Фамелу

Ще раніше співачка розповіла, що не робила операцію зі зміни статі, тому офіційно по документах вона – військовозобов'язаний чоловік. Під час повномасштабного вторгнення двічі намагалась виїхати за кордон, однак прикордонники відмовляли у виїзді.

Вона скаржилась на трансфобію та гомофобію і просила про допомогу, зазначаючи, що зброї до рук не візьме, але готова іншим чином допомагати країні.

Також, за її словами, вона тричі відмовлялась від російського громадянства, яке нібито легко могла зробити, оскільки вона з Криму: "І незважаючи на нескінченне неприйняття мене українцями з часів "Фабрики зірок" через мої відмінності, я завжди буду любити країну, в якій народилась", – підсумувала Зі Фамелу.

Наступна спроба втекти з України для співачки виявилась вдалою. Вона покинула територію країни нелегально, перепливши Дунай, про це артистка сама розповіла виданню Rolling Stone.

Я не хочу стріляти у людей, я не хочу нікого вбивати. Я скоріше помру. Я відчувала себе злочинницею, але я не злочинниця, я біженка. Я мало не потонула. Я випила так багато води. Я втомилася і пливла з останніх сил. Я пливла і якимось чином дісталася берега, але думала, що це все-таки Україна. Поряд було поле, яке треба було перетнути. Це було схоже на марафон,
– сказала Зі Фамелу іноземним журналістам.

Зі ФамелуЗі Фамелу / Фото з інстаграму співачки

Вона приплила до Румунії, де її знайшла поліція. З 10 березня 2022 року зірка перебуває у Німеччині, оформивши статус біженця. Місцеперебування співачки підтверджує геолокація, яка відмічена в описі профілю інстаграму.

Втекла з України, перепливши Дунай: де зараз Зі Фамелу, яку раніше всі знали як Бориса Апрєля - Фото 4Співачка, ймовірно, у Німеччині / Скриншот з інстаграму

Однак такий вчинок Зі Фамелу не підтримала травесті-діва Монро, зазначивши, що співачка зневажила закон.

Вона неповажно поставилася до закону. З чоловічими документами вирішила виїхати за кордон. За законом це неможливо. Потрібно було звернутися до військкомату, пройти комісію. Спочатку треба було звернутися до правозахисних організацій, проконсультуватися з адвокатом, у людей, які б чітко проговорили порядок дій. Знятися з обліку та виїхати. З діагнозом "трансгендерність" в армію не беруть,
– висловилась Монро.

Сама Зі Фамелу зараз зовсім неактивна у соцмережах, а останній допис в інстаграмі датується травнем 2022 року.

Джерело матеріала
loader