Збірна України здобула ще п'ять золотих медалей на Всесвітній Гімназіаді-2024
Збірна України здобула ще п'ять золотих медалей на Всесвітній Гімназіаді-2024

Збірна України здобула ще п'ять золотих медалей на Всесвітній Гімназіаді-2024

П'ять золотих та дві срібні нагороди здобула учнівська збірна України у другий змагальний день Всесвітньої літньої Гімназіади, що проходить у Бахрейні (ISF Gymnasiade - Bahrain 2024).

Як інформує Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України, чергові медалі «синьо-жовтим» принесли виступи у дзюдо, легкій атлетиці, спортивній аеробіці, плаванні та спортивному орієнтуванні, передає Укрінформ.

В аеробіці переможцями Всесвітньої Гімназіади у змаганнях змішаних пар стали Дарина Захарчук (ліцей №12 міста Житомир імені С. Ковальчука) і Дмитро Бохан (загальноосвітня школа №8 Мирноградської міської ради). Дмитро Бохан також став найкращим в індивідуальних вправах.

Два «золота» у дзюдо вибороли учень київської школи №238 Михайло Соляник (вагова категорія до 81 кг) та учень Дніпровського ліцею № 28 Дмитро Лебідь (до 90 кг).

Ірина Клименюк, яка навчається у Школі дистанційного навчання «Атмосферна школа», стала чемпіонкою на спринтерській дистанції у спортивному орієнтуванні.

Срібні медалі до скарбнички учнівської збірної України додали учень Дніпровського фахового коледжу спорту легкоатлет Єгор Лапа, який показав другий результат у метанні диска, та плавець Микола Котенко з ліцею №11 Камʼянської міської ради, фінішувавший другим на дистанції 200 метрів батерфляєм.

Загалом українські спортсмени вже здобули 12 нагород: 6 золотих, 3 срібні та 3 бронзові.

Всесвітня Гімназіада завершиться 31 жовтня.

Фото: sportmon.org.

Теги за темою
Спорт
Джерело матеріала
loader