280-сильний снаряд: представлено найпотужніший і найшвидший FIAT в історії
280-сильний снаряд: представлено найпотужніший і найшвидший FIAT в історії

280-сильний снаряд: представлено найпотужніший і найшвидший FIAT в історії

Новий FIAT Abarth 600e Scorpionissima оснащений 280-сильною електричною установкою та доопрацьованою ходовою. Кросовер здатен розігнатися до 100 км/год за 5,85 с.

Лінійку FIAT 600 поповнила нова заряджена модифікація від Abarth. Кросовер Scorpionissima є найпотужнішою та найшвидшою серійною моделлю за всю 125-річну історію італійського бренду. Про нього розповіли на сайті концерну Stellantis.

Розгін до сотні займає всього 5,85 с
Фото: Stellantis

Scorpionissima є екстремальною версією представленого раніше електрокара FIAT Abarth 600e. Головна його відмінність – потужніший електромотор на 280 к. с. та 345 Н∙м.

Новий Abarth 600e Scorpionissima здатен розігнатися до 100 км/год за 5,85 с, а його максимальна швидкість обмежена на позначці 200 км/год.

Салон оздоблений шкірою та алькантарою
Фото: Stellantis

Із батареєю на 54 кВт∙год запас ходу становить 334 км. У всіх Abarth 600e доопрацьована підвіска, встановлені самоблокувальний диференціал типу Torsen та гальма Alcon діаметром 380 мм. 20-дюймові диски "взуті" у спеціальну версію шин Michelin Pilot Sport EV, створену саме для цієї моделі.

Важливо Електричний жеребець: тест-драйв нового Ford Mustang Mach-E

Новий Abarth 600e вирізняється агресивними бамперами, обвісом та спойлером. Варіант Scorpionissima видають чорний глянцевий декор. У його салоні встановлені спортивні сидіння в салоні, а в оздобленні використані шкіра і альантара.

Електрокросовер отримав спортивні крісла
Фото: Stellantis

Електромобіль FIAT 600e Abarth Scorpionissima виготовлять лімітованою серією із 1949 авто (1949 – рік заснування Abarth). Кросовер надійде в продаж із середини листопада за ціною від 48 950 євро.

Раніше Фокус розповідав про оновлений кросовер Opel Mokka, який доступний у електричній версії або з ДВЗ.

Також ми писали про доступний електрокар Citroen у ретростилі.

Теги за темою
електромобілі
Джерело матеріала
loader