Заочний штаф за відмову від повістки на пошті: у Раді готують новий законопроєкт
Заочний штаф за відмову від повістки на пошті: у Раді готують новий законопроєкт

Заочний штаф за відмову від повістки на пошті: у Раді готують новий законопроєкт

Правоохоронний Комітет Верховної Ради України рекомендує прийняти за основу відповідний законопроєкт. Текст документу опублікований на сайті Верховної ради.

Документ розширює коло випадків, коли може накладатися заочний штраф без складення протоколу.

Що передбачає законопроєкт

Так, зміни до статті 258 КУпАП передбачають, що повернення виклику ТЦК з відмітками про невручення чи відмову в отриманні є підставою для того, щоб одразу винести постанову про заочний штраф, а не складати протокол, як раніше.

"Протокол не складається у разі вчинення в особливий період адміністративних правопорушень, передбачених статтями 210, 210-1 КУпАП, розгляд яких віднесено до компетенції ТЦК, якщо особа не з'явилася без поважних причин або не повідомила причину неприбуття на виклик ТЦК, будучи належним чином повідомленою про дату, час і місце виклику", – ідеться у тексті законопроєкту.

Важливо! На практиці це означає, що коли "Укрпошта" поверне до ТЦК невручений виклик, відразу буде складено постанову про штраф – без попереднього складання протоколу.

Вручення повістки поштою

  • Повістки поштою уже почали надсилати військовозобов'язаним. Передбачають, що це стане звичайною практикою в умовах воєнного стану.
  • У цьому випадку за неотримання повістки передбачена адміністративна відповідальність – штраф на суму від 17 – 25,5 тисяч гривен.
  • Повістки від ТЦК зберігатимуться на пошті лише 3 доби. Якщо за цей час військовозобов’язаний не забере повістку, йому загрожуватиме фінансове стягнення.
Теги за темою
Законодавство
Джерело матеріала
loader
loader