Добровільна мобілізація: хто може доєднатися до «Азову»
Добровільна мобілізація: хто може доєднатися до «Азову»

Добровільна мобілізація: хто може доєднатися до «Азову»

Добровільна мобілізація: хто може доєднатися до «Азову»

Про це розповів начальник центру комплектування.

В Україні триває загальна мобілізація  та оголошено воєнний стан. В цей час чоловіки призовного віку отримують повістки та можуть вступити до лав ЗСУ. Також вони можуть мобілізуватися добровільно.

Начальник центру комплектування 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» Юрій «Мілан» Гаврилишин в інтерв'ю «24 Каналу» розповів, хто може вступити в бригаду, а кого ніколи не візьмуть

«Справді, для «Азову» рекрутинг не є новиною. Ще з 2014 року, від початку російсько-української війни, рекрутинг був основою, яка наразі дає свої плоди. Тобто всі ті люди, які зараз є в «Азові», приходили до нас добровільно. А загалом ми вводили і вводимо багато інновацій щодо рекрутингу, і нас, без заперечення, можна назвати першопрохідцями в цій сфері», – зазначив він.

Також він розповів, як відбувається рекрутинг зараз

«Можемо промоделювати ситуацію – у кол-центр бригади дзвонить людина і каже: «Добрий день, я хочу долучитися до «Азову». Тоді кол-центр проводить з нею первинну співбесіду, де призначають або онлайн співбесіду (якщо вона не може приїхати фізично), або офлайн співбесіду в будь-якому зручному місці для реальної розмови з рекрутером. Після того ми передаємо кандидата рекрутеру нашої бригади. Він консультує і супроводжує його з самого початку – від тієї співбесіди до моменту підписання бійцем контракту чи оформлення мобілізації. Рекрутер допомагає і проводить новобранця буквально по всіх колах пекла, якщо це необхідно», – пояснив Юрій Гаврилишин.

Кого не візьмуть служити до «Азову»

За його словами, вимоги залишаються актуальними.

«Якщо ми беремо для прикладу таку вимогу, як неприпустимість алкогольної чи наркотичної залежності, то такі люди просто до нас ніколи не потраплять. Так само до нас не потраплять люди, які були помічені у будь-якій проросійській діяльності. Наприклад, були свого часу й іноземці, які хотіли потрапити в "Азов", проте після перевірок у декого з них ми виявили фото з Мільчаковим, російським нацистом. Тому цим людям просто відмовили», – пояснив він.

Чи можуть потрапити до «Азову» мобілізовані ТЦК

Юрій Гаврилишин  зазначив, що мобілізовані через ТЦК можуть долучитися до лав бригади.

«Проте, якщо ці новобранці потраплять в розподільчий центр, де їх відправлять на конкретний напрямок, ми уже людину забрати не зможемо. Відповідно, коли військовозобов'язаний отримує повістку з'явитися в ТЦК, у такому випадку ми можемо перехопити його, запропонувати службу та оформлювати в бригаду навіть через той же ТЦК, в який він мав з'явитися. Але є кейси, коли вже будучи в ТЦК, можливо, навіть «бусифікованою», людина розуміє, що її позбавили вибору й дзвонить до нас у кол-центр з проханням прийняти до лав «Азову». У таких випадках ми ще можемо сприяти тому, аби поборотися за людину і все-таки в кінцевому результаті долучити до нас», – розповів він.

Нагадаємо, де можуть вручити повістку та хто має право це робити.

Джерело матеріала
loader