Фіцо розповів про нову спробу замаху - "ненавидів мене за позицію щодо України"
Фіцо розповів про нову спробу замаху - "ненавидів мене за позицію щодо України"

Фіцо розповів про нову спробу замаху - "ненавидів мене за позицію щодо України"

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що на нього намагалися вдруге вчинити замах. Це, за його словами, сталося під час його візиту до міста Дуклі та пов'язане з його позицією щодо України. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Standard.

Фіцо нагадав, що їздив туди 6 жовтня з нагоди відзначення річниці Карпатсько-Дуклінської операції у Другій світовій війні. На урочистостях були присутні кілька членів уряду та депутатів парламенту, у тому числі президент Словаччини Петер Пеллегріні. І нібито саме тоді відбулася повторна спроба замаху.

- Ми схопили дуже войовничу людину, яка ненавидить мене за мою позицію щодо України. Він був зі зброєю, на щастя, не потрапив у зону, де були ми, політики, а пішов у зону, де був натовп. Там він пройшов через рамку металошукача було виявлено, що він повністю зарядив пістолет, - розповів Фіцо.

Він також вважає, що під час замаху, який стався у травні цього року у місті Гандлова, йому "дуже пощастило". Після того випадку заходи щодо охорони Фіцо були серйозно підвищені.

  • 16 травня після завершення засідання уряду під час звернення до громадян у Фіцо кілька разів вистрілив невідомий, серйозно поранивши політика. Прем'єра одразу госпіталізували та прооперували, але стан його довго залишався важким, а прогнози лікарів були невтішними.
  • Зловмисника, який зробив постріли, було затримано на місці події. Виявилось, що це 71-річний письменник Юрай Цинтула.
Джерело матеріала
loader