Google розробляє штучний інтелект під назвою "Джарвіс"
Google розробляє штучний інтелект під назвою "Джарвіс"

Google розробляє штучний інтелект під назвою "Джарвіс"

Деталі

Project Jarvis може бути готовий для попереднього перегляду вже у грудні, повідомляє The Information. Працюватиме він лише у браузерах, таких як Chrome, допомагаючи у виконанні різноманітних завдань, які ви могли б делегувати штучному інтелекту – пошук інформації, покупки, бронювання авіаквитків, генерування тексту в текстових полях, розумна робота з відкритими вкладками та інше.

Для того, щоб працювати коректно з командами людини, ШІ робитиме скриншоти того, що відбувається на екрані комп'ютера, а потім інтерпретуватиме те, що на них зображено. Таким чином він зможе розуміти, як виконати якісь дії, наприклад, натиснути на кнопку або ввести текст у текстове поле.

Ця система орієнтована на споживача, а не бізнес. Стаття не уточнює, чи буде версія "Джарвіса" для смартфонів та планшетів.

Наразі, як повідомляється, функція працює "відносно повільно, тому що моделі потрібно подумати кілька секунд, перш ніж виконати кожну дію". З огляду на цей факт, можна зробити висновок, що аналіз відбувається не на пристрої, а на серверах компанії, тобто потребує хмари для своєї роботи. Це безумовно викличе невдоволення й претензії деяких користувачів щодо конфіденційності.

Коли саме Jarvis зможе надійти для широкого кола користувачів, не повідомляють, але станеться це, найімовірніше, вже в наступному році, якщо грудневе тестування пройде добре.

"Проєкт Джарвіс" – явний натяк на J.A.R.V.I.S. у "Залізній людині". Це штучний інтелект персонажа на ім'я Тоні Старк, який допомагав йому керувати технологічним костюмом, аналізував інформацію, виконував різноманітні завдання. Однак у цьому випадку система буде більш "камерною".

Новина про "Джарвіса" з'явилася через кілька днів після того, як Anthropic представила схожу, але ширшу функцію для свого штучного інтелекту Claude – вона уміє керувати цілим комп'ютером: натискати на кнопки, вводити текст, шукати та інше.

Теги за темою
Google
Джерело матеріала
loader