Тегеран обіцяє використовувати всі засоби у відповідь на удари Ізраїлю
Тегеран обіцяє використовувати всі засоби у відповідь на удари Ізраїлю

Тегеран обіцяє використовувати всі засоби у відповідь на удари Ізраїлю

Тегеран готовий використати «всі наявні інструменти» у відповідь на нещодавню атаку Ізраїлю на військові об’єкти в Ірані. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Ірану Есмаїл Багаї, коментуючи ситуацію на щотижневій пресконференції. За його словами, характер відповіді Ірану буде залежати від масштабу ізраїльської атаки.

Раніше Іран спробував применшити значення суботньої повітряної атаки, стверджуючи, що вона завдала лише обмеженої шкоди. Президент США Джо Байден закликав до деескалації конфлікту, підкреслюючи занепокоєння щодо можливого спалаху насильства на Близькому Сході.

Аятола Алі Хаменеї, верховний лідер Ірану, наголосив на необхідності продемонструвати силу Ірану у відповідь на дії Ізраїлю, зазначивши, що цю атаку не можна «ні применшувати, ні перебільшувати».

Нагадаємо, 26 жовтня Ізраїль завдав удару у відповідь на ракетний обстріл, що стався 1 жовтня. Ця атака призвела до пошкодження важливого елемента іранської програми виробництва балістичних ракет. У повідомленнях ізраїльських сил оборони зазначено, що операція була здійснена на відстані близько 1600 км від Ізраїлю та включала десятки літаків, включаючи винищувачі, літаки-заправники та розвідувальні літаки.

Крім того, іранська влада вже наказала збройним силам країни підготуватися до можливої війни з Ізраїлем. Однак Тегеран також прагне уникнути відкритого конфлікту, навіть якщо це вимагатиме ліквідації угруповань, підпорядкованих йому, у Лівані та Секторі Газа.

Теги за темою
Ізраїль Іран
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader