Мобілізація їх не торкнеться: кого з українців ТЦК не чіпатиме, пояснення юриста
Мобілізація їх не торкнеться: кого з українців ТЦК не чіпатиме, пояснення юриста

Мобілізація їх не торкнеться: кого з українців ТЦК не чіпатиме, пояснення юриста

Деяких чоловіків не можна мобілізувати примусово, нагадують юристи. За законами України, є категорії, які можна призвати до лав ЗСУ тільки на добровільних засадах.

Це стосується осіб, які оформили відстрочку, чоловіків із підтвердженою інвалідністю (за згодою після висновку ВЛК), а також колишніх військовополонених. Жінки в Україні також можуть служити лише добровільно, особливо якщо їхня професія наближена до військової спеціальності- повідомили юристи сервісу "Консультант".

Жінка військова, фото: скріншот із відео

У вересні командування Сухопутних військ ввело обмеження, за якими мобілізації не підлягають чоловіки старше 50 років і юнаки від 18 до 25 років. Верховна Рада також ухвалила законопроєкт №11379-д, що звільняє від мобілізації чоловіків до 25 років, визнаних обмежено придатними. Тепер закон чекає на підпис Президента для набуття чинності.

Студенти на базовій військовій підготовці

Чоловіків після 50 можуть мобілізувати лише за особливими розпорядженнями, якщо їхні навички потрібні ЗСУ. ТЦК виконує свою роботу, реагуючи на війну, яку розпочала росія, і працює в рамках закону. Поки українські військові проходять ретельну підготовку, росія кидає своїх громадян у бій без належної підготовки чи турботи про їхнє життя. Вони знищують наші домівки, тому українцям доводиться захищати свою землю. Військова мобілізація необхідна для збереження незалежності та безпеки країни.

ЗСУ / фото: Pinterest

Російська пропаганда, зі свого боку, подає ситуацію як "беззаконня" і намагається поширити антимобілізаційні настрої, заявляючи, що "влада хоче воювати до останнього українця" або що "Україна не має майбутнього". Але факти вказують на те, що мобілізація – це вимушений крок, щоб забезпечити оборону.

Раніше ми повідомляли, мобілізація без ТЦК.

Кого не призвуть до армії восени- детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader
loader