П’ять років за відео ТЦК у TikTok та конфіскація iPhone — як одесит уникнув в’язниці
П’ять років за відео ТЦК у TikTok та конфіскація iPhone — як одесит уникнув в’язниці

П’ять років за відео ТЦК у TikTok та конфіскація iPhone — як одесит уникнув в’язниці

Мешканець Одеси був засуджений до п’яти років позбавлення волі через відео з діями ТЦК у TikTok. Але покарання замінили на більш м’яке.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! П’ять років за відео ТЦК у TikTok та конфіскація iPhone — як одесит уникнув в’язниці - Фото 1

Раніше несудимий водій одеського комунального підприємства знімав дії членів ТЦК та поліції щодо мобілізації на смартфон та оприлюднив відео на платформі TikTok. Як йдеться у вироку, «публікацію переглянула значна кількість осіб які відреагували лайками, прокоментувало 557, зберегли 541».

Вочевидь, тепер вже колишньому власнику iPhone 11 сподобалася популярність, і повторив правопорушення знову. Щоправда, цього разу коментарів було у десять разів менше. Суд зазначає, що відео дає можливість ідентифікувати військових на місцевості. Вирок нагадує, що подібні дії є кримінальним правопорушенням ч. 1 ст. 114-1 КК України:

«В умовах особливого періоду розголошення відомостей про проведення мобілізаційних заходів, що не розміщувались в публічному інформаційному просторі та на офіційних сторінках … може перешкодити законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань».

Втім, правопорушник визнав провину та уклав угоду зі слідством. Згідно з нею, 5 років ув’язнення замінені випробувальним терміном 1 рік. Засуджений має періодично з’являтися для реєстрації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи, навчання та не виїжджати з України без погодження з органом пробації.

Джерело: Єдиний державний реєстр судових рішень

Джерело матеріала
loader