Південна Корея презентувала надзвукову ракету «повітря-земля»
Південна Корея презентувала надзвукову ракету «повітря-земля»

Південна Корея презентувала надзвукову ракету «повітря-земля»

Під час авіашоу в Сачхоні, Південна Корея презентували надзвукову авіаційну ракету класу «повітря-земля».

Що відомо

Нова ракета розроблена для застосування з легкими ударними винищувачами FA-50 та сучасними літаками 4.5 покоління KF-21. До того ж, вона призначена як для експорту, так і для посилення ракетного авіаційного потенціалу Повітряних сил Південної Кореї.

Наразі арсенал Республіки Корея складається з ракет Cheonryong та німецьких крилатих ракет Taurus.

Нова ракета використовує високоточний модуль та оснащена прямопоточним повітряно-реактивним двигуном, який забезпечує швидкість близько 2,5 Маха та дальність польоту до 300 км.

За очікуваннями, ракета матиме можливість використання різних систем наведення, зокрема активної головки самонаведення та електрооптичної, яка поєднує інфрачервоний шукач. Згідно з інформацією, опублікованою Агентством оборонних розробок, її розробка триватиме з 2022 по 2026 рік, що поки що робить її недоступною для потенційних замовників.

У 2025 році очікується проведення трьох льотних випробувань, які мають підтвердити заявлені характеристики ракети та виправити можливі проблеми.

У виробництві прототипу ракети братиме участь компанія Hanwha Aerospace, яка також інтегрує ракету до системи озброєння літака FA-50.

Джерело матеріала
loader