Шпигував за військовими біля Покровська: російські спецслужби завербували волонтера ООН
Шпигував за військовими біля Покровська: російські спецслужби завербували волонтера ООН

Шпигував за військовими біля Покровська: російські спецслужби завербували волонтера ООН

Служба безпеки України затримала 34-річного волонтера Всесвітньої продовольчої програми ООН, який шпигував за локаціями Сил оборони на Покровському напрямку в Донецькій області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Встановлено, що за завданням російських спецслужб чоловік мав виявляти локації українських піхотинців та артилерії, які тримають оборону під Покровськом.

Шпигував за військовими біля Покровська: російські спецслужби завербували волонтера ООН - Фото 1

Для пошуку координат фігурант об’їжджав райцентр та прилеглі населені пункти під виглядом доставки гуманітарної допомоги місцевим жителям.

Шпигував за військовими біля Покровська: російські спецслужби завербували волонтера ООН - Фото 2

Отримані дані він месенджером передавав російському куратору – кадровому співробітнику ФСБ, особу якого вже встановила контррозвідка СБУ.

Шпигував за військовими біля Покровська: російські спецслужби завербували волонтера ООН - Фото 3

Росіяни використовували інформацію від агента для планування нових атак на Покровськ з використанням керованих авіабомб та FPV-дронів.

Контррозвідники СБУ викрили агента ще на початковому етапі його розвідактивності та затримали. Синхронно були проведені комплексні заходи для убезпечення позицій Сил оборони.

Під час обшуків у затриманого були вилучені мобільний телефон з анонімним чатом у месенджері, який він використовував для комунікації із співробітником російської спецслужби.

На підставі отриманих доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала 34-річного жителя Кропивницького, який збирав для росіян інформацію про локації протиповітряної оборони і переміщення українських військ.

Фото: СБУ

Теги за темою
СБУ ООН
Джерело матеріала
loader
loader