Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда

Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда

Унікальний екземпляр подовженого лімузина Phantom Extended у компанії Rolls-Royce присвятили ювілею легендарного фільму Goldfinger 1964 року про пригоди агента 007. Шістдесят років тому в його зніманні брав участь інший Rolls-Royce – Phantom III Sedanca de Ville 1, металургійний магнат Аурік Голдфінгер (Auric Goldfinger).

Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 1

Phantom Goldfinger отримав безліч цікавих елементів, створених майстрами підрозділу Bespoke для єдиного свого роду авто в історії Rolls-Royce, кожен з яких безпосередньо пов’язаний з сюжетом фільму Goldfinger.

Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 2

Потрібно було загалом три роки безперервної праці, щоб втілити в життя кожну з цих елегантних виробів — від складної інкрустації, натхненної знаменитою сценою на перевалі Фурка, до золотої ключки для гольфу в багажнику автомобіля, якою користувався Аурік Голдфінгер під час своєї першої зустрічі Бонд.

Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 3
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 4
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 5
/
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 6
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 7
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 8

Екстер’єр

Для екстер’єру фахівці з фарбування Rolls-Royce точно підібрали жовтий відтінок екстер’єру, як в оригінального Phantom III Sedanca de Ville 1937 року, використаного у фільмі. Було розроблено унікальний двоколірний дизайн, в якому чорні елементи витончено поєднуються з жовтими. 21-дюймові дискові колеса виконані в чорному кольорі зі сріблястими рухомими ковпаками та нагадують дизайн коліс автомобіля 1937 року з фільму.

Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 9

Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 10
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 11
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 12
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 13
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 14
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 15
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 16
/
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 17
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 18
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 19
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 20
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 21
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 22
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 23

Фігурка “Дух екстазу” на Phantom Goldfinger отримала унікальну обробку, яка є посиланням на сюжет фільму. У фільмі лиходій Аурік Голдфінгер займався контрабандою золота в кузовних панелях свого Phantom. Натяком на це служить особлива обробка фігурки, що дозволяє припустити, що вона зроблена з золота, прихованого під срібним покриттям. Оскільки посріблити золото неможливо, фахівці Rolls-Royce використовували цілісний срібний Spirit of Ecstasy і майстерно позолотили його 18-каратним золотом, щоб досягти необхідного ефекту.

Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 24
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 25
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 26
/
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 27
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 28
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 29

Заховане золото

На честь фільму «Голдфінгер» колектив дизайнерів, інженерів та майстрів підрозділу Rolls-Royce Bespoke розробив кілька найскладніших деталей та функцій з використанням 18- та 24-каратного золота. Одним із них є прихований сейф, створений у центральній консолі між передніми сидіннями. Консоль була перепроєктована для розміщення цілісного підсвіченого 18-каратного золотого зливка у формі Phantom «Speedform» у мініатюрі.

Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 30

Основа передньої та задньої центральних консолей також оброблена вишуканою золотою обробкою, як і внутрішня частина ящика рукавички. Внутрішня кришка ящика рукавички також прикрашена тисненням культової цитати Голдфінгера: «Це золото, містер Бонд. Все своє життя я був закоханий у його колір, його блиск, його божественний тягар».

Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 31

Вентиляційні отвори та «органні регістри» по всьому автомобілю також мають золоте оздоблення. Лади динаміків мають ту ж обробку та напис з назвою фільму. Накладки на пороги вкриті золотом, а для тиснення використовується той самий шрифт, який був розроблений для фільму в 1964 році. На позолоченій 24-каратній золотій табличці VIN вигравіювали спеціально отриманий ідентифікаційний номер транспортного засобу, який закінчується на 007.

Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 32
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 33
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 34
/
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 35
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 36
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 37

Інкрустація а-ля Фурка

Фурка або Фуркапас – високогірний перевал у швейцарських Альпах, розташований на висоті 2436 м над рівнем моря. Через Фуркапас проходить автомобільна дорога, де було знято сцену погоні з фільму Goldfinger. На честь гарного пейзажу приладову панель прикрасила унікальна об’ємна інсталяція, яка є справжнім витвором мистецтва. Тривимірний дизайн, намальований вручну, є точною ізолінією, що показує контури перевалу Фурка. Нержавіюча сталь, використана для виготовлення виробу, була затемнена за допомогою особливої ​​технології. Контурні лінії та фігури висот вигравіювали на темній підкладці, відкриваючи яскравий метал під нею.

Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 38
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 39
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 40
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 41
/
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 42
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 43
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 44
Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 45

Перевал Фурка вирізаний із шару нержавіючої сталі та оздоблений позолотою. Ця надзвичайно складна деталь зажадала року копіткої розробки, у ході якої майстри Bespoke виготовили 10 повноцінних прототипів для вдосконалення дизайну. Окружність годинника Bespoke у центрі натхненна «дулом пістолета», який використовується в початкових кадрах кожного фільму про Джеймса Бонда з часів «Доктора Ноу» 1962 року.

Зірки над Фуркою

Ще одна унікальна деталь на честь пам’ятної сцени про Фуркапас – унікальна панель стелі Starlight для Phantom Goldfinger, яка відображає сузір’я над перевалом 11 липня 1964 року – в останній день знімання сцени у Швейцарії. 719 «зірок», які світяться золотистим світлом, оточені ще вісьмома «зірками, що падають». Природно, що панель Starlight зроблена вручну.

Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 46

Карта до Форт-Ноксу

Столики для пікніка Royal Walnut прикрашені інкрустацією з 22-каратного золота глибиною всього 0,1 мм, на якій зображено вигадану карту Форт-Нокса, сховища злитків, де зберігаються золоті запаси Сполучених Штатів.

Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 47

Дизайн, на створення якого пішло шість місяців і розроблений на основі трьох прототипів, включає ключові точки маршруту, включаючи Gold Vault Road, Bullion Boulevard і сховище злитків, яке Голдфінгер планує атакувати в «Операції Великий шолом».

Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 48

Синій із золотим

Phantom Goldfinger оздоблений темно-синьою шкірою та шпоном Royal Walnut, обраними як елегантне та вишукане полотно для демонстрації золотих деталей, натхнених колірною гамою інтер’єру оригінального автомобіля 1937 року. Сидіння, у тому числі сидіння Serenity, що відкидаються, в задній частині салону, оздоблені золотистим рядком і підголовачі з золотистими монограмами «RR».

Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 49

Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 50

Вишукані деталі

Перша зустріч Джеймса Бонда з Голдфінгером відбувається у Сток-парку в Бакінгемширі, Великобританія, де 007 пропонує йому зіграти партію в гольф. Голдфінгер використовує золотий патер (ключку для гольфу), яку надійно охороняє його слуга Одджоб. Для Phantom Goldfinger 2024 позолочений патер був відтворений і встановлений на нижній стороні кришки багажника. Ключка прикрашена спеціально розробленою монограмою «AG», натхненним гравіюванням на кільці-друку, яке носить Аурік Голдфінгер.

Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 51

Пізніше, залишаючись наодинці з Phantom III Голдфінгера, Бонд встановлює на автомобіль пристрій стеження, щоб слідувати за лиходієм по всій Європі. На згадку про нього в Bespoke розробили спеціальний ліхтар, який проєктує логотип 007 на підлогу багажника при кожному відкриванні кришки.

Під час сцени в Сток-парку Одджоб завантажує в багажник ключки для гольфу та парасольку-арлекін. Для Phantom Goldfinger парасольки, які поміщаються в задні двері автомобіля, виконані в тих же червоних, синіх, зелених та жовтих кольорах. фінальним штрихом став британський номерний знак «AU 1», який прикрашав Phantom III Голдфінгера у фільмі – відсилання до символу золота в періодичній таблиці елементів. Він залишиться з Phantom Goldfinger, який тепер вирушив до важливого клієнта та колекціонера Rolls-Royce з Англії.

Rolls-Royce створив Phantom на честь Джеймса Бонда - Фото 52

Раніше “Автоцентр” розповідав про особливу версію Aston Martin – купе DB12 Goldfinger, створене на честь 60-річчя виходу на екран однойменного фільму про агента Джеймса Бонда, в якому легендарний шпигун вперше сів за кермо Aston Martin.

Джерело матеріала
loader
loader