Росія отримує броньовану техніку зі ще однієї країни
Росія отримує броньовану техніку зі ще однієї країни

Росія отримує броньовану техніку зі ще однієї країни

Для ЗС РФ була закуплена партія різноманітної бронетехніки невідомого походження на базі Toyota Land Cruiser.

Нещодавні відеоматеріали, поширені в російських соцмережах, схоже, підтверджують нову партію бронетехніки виробництва Streit Group, доправленої армії РФ.

Один із відомих російських військових блогерів під псевдонімом "Военный осведомитель" заявив: "Імовірно, для ЗС РФ була закуплена партія різноманітної бронетехніки невідомого походження на базі Toyota Land Cruiser. Ця бронетехніки можуть бути з ОАЕ чи Південної Африки", пише видання Defence-blog.com.

На відео показано більше 20 автомобілів на базі модифікованих платформ Toyota Land Cruiser і Ford F-550, зокрема моделі Spartan SUT, Cobra і Cougar від виробника Streit Group з ОАЕ.

Відеозаписи з’явилися на тлі посиленого контролю за операціями зі зброєю за участю Росії, оскільки конфлікт в Україні триває. Залишається незрозумілим, чи були транспортні засоби придбані безпосередньо у Streit Group або закуплені через третю країну. Однак Streit Group раніше продавала машини в різні країни і рекламувала ці бронемашини на міжнародних оборонних виставках. Деякі зображення з минулих виставок і запасів, як повідомляється, показують сотні подібних автомобілів.

Нещодавнє прибуття доповнює ряд бронетехніки, яка, як відомо, перебуває в руках Росії. Примітно, що Streit Group має досвід постачання модифікованих броньованих машин, які використовуються приватними військовими підрядниками, такими як Wagner Group. У минулих партнерствах Streit Group співпрацювала з російською Військово-промисловою компанією (ВПК), розробляючи броньовані машини "Кондор"/ВПК-Урал для оперативників Вагнера в зонах конфлікту.

Хоча подробиць про останню поставку мало, ця ситуація підкреслює складності, що тривають на ринку зброї на тлі санкцій і глобальної політики контролю над зброєю.

Джерело матеріала
loader