Шашлик, котлети та відбивні стали доступнішими: ціни на свинину пішли вниз, але ненадовго
Шашлик, котлети та відбивні стали доступнішими: ціни на свинину пішли вниз, але ненадовго

Шашлик, котлети та відбивні стали доступнішими: ціни на свинину пішли вниз, але ненадовго

В Україні знизилися закупівельні ціни на свинину і натомість подешевшало м'ясо на ринках. Така тенденція виникла через суттєву різницю між пропозицією та попитом. Про це йдеться у сюжеті "Суспільного".

Як зазначають учасники ринку, наразі немає стабільності, щоб утримувати ціни. Покупці виявляють низьку активність, через що продавцям доводиться заманювати людей нижчими цінниками.

М'ясний ринок, фото: скріншот з відео

"М'ясо можна було купити по 180 гривень за кілограм, зараз продаємо по 160-170. Ошийки взагалі були по 240, нині 210-220 гривень", - наголошують підприємці.

За словами керівниці аналітичного відділу асоціації "Свинарі України" Олександри Бондарської, у вересні та жовтні щороку спостерігається спад цін на свинину. Виробники більш активно постачають продукцію на ринок, а споживачі проявляють менший інтерес через підготовку до зими.

М'ясний ринок. Фото: скрін youtube

"Ціна пов'язана з коливанням попиту і пропозиції на свинину. У виробників підвищується виробництво, оскільки спека вже не стримує прирости тварин і добирають свої забійні кондиції швидше", - пояснює експерт.

Зазначається, що закупівельні ціни на свиней зменшилися на 25%, якщо порівнювати із жовтнем минулого року. Якщо ситуація не зміниться, то через низькі ціни попит на м'ясо збільшиться, і тоді слід очікувати подорожчання приблизно на 20-30 гривень до кінця року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, яйця подорожчали майже на 15% і це лише початок: яких цін очікувати далі.

Теги за темою
продукти
Джерело матеріала
loader