У Великій Британії спростили виробництво акумуляторів за допомогою штучного інтелекту
У Великій Британії спростили виробництво акумуляторів за допомогою штучного інтелекту

У Великій Британії спростили виробництво акумуляторів за допомогою штучного інтелекту

Це стало можливим завдяки створеній системі розробки з програмним прискоренням Arc, в яку інтегрований штучний інтелект. Таку технологію розробив британський стартап Ionetic. Про це пише видання Renewable Energy Magazine.

Як працюватиме нова технологія

Завдяки системі Arc проєктування акумуляторів стане автоматизованим. Крім того, вона інтегрує уже перевірені компоненти в повністю наскрізну систему розроблення батарей, яка забезпечить постачання ефективної та оптимізованої продукції.

Маловідомим є той факт, що розробка акумуляторів є найскладнішим завданням при виведенні електромобіля на ринок. Виробникам потрібно від 100 до 10 000 акумуляторів на рік, що ускладнює процес. Ба більше, доводиться обирати між дорогими та ефективними чи дешевими і низькопродуктивними. І жоден з цих варіантів насправді не є доцільним, бо електромобілі будуть або надто дорогі, або не працюватимуть належним чином.

Електромобіль
Акумулятори для електромобілів – надважлива і складна частина виробництва / Фото Pexels

Використання штучного інтелекту спрощує процеси виготовлення акумуляторів та знижує витрати на це. Тобто завдяки системі Arc, стартап Ionetic може запропонувати недорогі, але ефективні акумулятори. З погляду апаратного забезпечення, Arc побудований на основі зумовленої системи проєктування, що містить низку попередньо перевірених систем і компонентів, і водночас підтримує безліч різних форматів комірок. Це знижує як програмний ризик, так і час перевірки, при цьому залишаючись дуже гнучким.

Гнучка виробнича система дає можливість Ionetic обслуговувати безліч різних клієнтів без витрат часу та коштів, зазвичай необхідних для налаштування нової лінії. Це може мати серйозні перспективи, зокрема з огляду на прагнення європейських країн позбутися залежності від китайських акумуляторів.

Маленькі зміни можуть мати велике значення. Цей принцип надзвичайно важливий для "МакДональдз", тож його дотримуються постійно та послідовно. Ресторани мережі навіть запровадили часткову відмову від використання пластикових кришок для стаканів. Ініціатива, спрямована на захист довкілля, зможе зменшити використання пластику ще на 8,5 тонн на рік.

Теги за темою
Великобританія
Джерело матеріала
loader