У РФ випробовують акустичні датчики "Аква" проти надводних катерів ЗСУ
У РФ випробовують акустичні датчики "Аква" проти надводних катерів ЗСУ

У РФ випробовують акустичні датчики "Аква" проти надводних катерів ЗСУ

Експериментальний пристрій призначений для передавання інформації та геопозиції на пульт управління, якщо вловлюють щось схоже на шум надводного безпілотника.

Російське конструкторське бюро "Талламхо" на узбережжі Чорного моря готується розпочати випробування нової системи — акустичного водного датчика "Аква", створеного для виявлення українських безпілотних катерів (БЕК). Ця технологія, виконана у вигляді буя, призначена для відстеження активності надводних катерів-камікадзе, які раніше завдали значних втрат Чорноморському флоту РФ. Про це повідомили в Defense Express із посиланням на росЗМІ.

Оглядачі зазначили, що датчик "Аква" розробили за запитом російської армії, а тестову партію пристроїв уже готово, її скерували на випробування.

"Датчик призначений для виявлення БЕК. Буї закидаються подалі від берега і передають інформацію, а також геопозицію на пульт управління, якщо вловлюють щось схоже на шум, який видають БЕК", — стверджують розробники.

Аналітики підкреслили, що використання датчиків "Аква" стало частиною широкої тактики протидії українським катерам, включно з моделями Magura V5. Останніми місяцями, додали вони, Росія розробляє і тестує додаткові методи боротьби з катерами-камікадзе, наприклад, з використанням FPV-дронів, які запускають із вертольотів.

"Що стосується конструкторського бюро "Талламхо", то нагадаємо, що воно з'явилося тільки 2022 року, базується в Грозному і спеціалізується на IT-розробках", — підсумували українські експерти.

Зазначимо, що докладні характеристики російського акустичного водного датчика "Аква" поки невідомі.

Важливо У РФ вчаться запускати FPV-дрони з вертольотів для боротьби з морськими безпілотниками (відео)

Раніше повідомлялося, що в Росії показали, як тренуються виконувати перехоплення морських безекіпажних катерів Magura V5 за допомогою нової тактики і засобів у вигляді FPV-дронів і транспортних вертольотів Мі-8.

Теги за темою
Чорне море
Джерело матеріала
loader
loader