В Україні спалахнув притулок для тварин, загинули собаки: моторошні подробиці
В Україні спалахнув притулок для тварин, загинули собаки: моторошні подробиці

В Україні спалахнув притулок для тварин, загинули собаки: моторошні подробиці

Волонтери підозрюють підпал.

На Запоріжжі у селі Новослобідка спалахнув притулок для чотирилапих, де волонтери опікувалися з пів сотнею собак. Загинуло з десяток чотирилапих. Зоозахисники переконані, що це підпал.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Кіри Овес.

У Запорізькій області спалахнув притулок для тварин. Трагедія сталася напередодні увечері. Власниця притулку Олена кинулася рятувати підопічних. Отримала сильні опіки рук та обличчя. Досі не може оговтатися.

"Мені навіть лікар сказав від мого шоку, що я буцімто п'яна, ну це взагалі капець, дивитися на собак своїх, коли вони горять живцем", - каже зооволонтерка Олена Джима. 

"Три вольєри, в них близько десяти собак, плюс мінус десь так і було. Також згорів будиночок, який повністю був металевий, згорів вщент, я бачу, це стовідсотковий підпал", - каже зооволонтер Микита Махмудов. 

Цей притулок створили 5 років тому, тут опікувалися з пів сотнею собак. Деяким мешканцям дачного кооперативу не подобалося таке сусідство і волонтери не раз чули погрози.

"Люди були не приязні, собаки їм заважали жити, собаки буцімто бігають, гавкають, заважають спати", - каже зооволонтер Микита Махмудов. 

Місцеві ж запевняють, хоч і справді не були раді таким сусідам - про підпал не думали. За справу взялася поліція. Відкрито кримінальне провадження, але не за фактом підпалу.

"Попередньо встановлена причина ситуації: порушення правил експлуатації приладів опалення, частина перша статті 270 порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки", - каже речниця ГУ НПУ в Запорізькій області Анна Ткаченко. 

Втім волонтери кажуть у притулку не було електрика, а єдина на весь заклад буржуйка востаннє працювала місяць тому. Поки поліція розслідує справу у притулок приїхало з десяток волонтерів.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 12:00 28 жовтня. ДЕКІЛЬКА ХВИЛЬ АТАК НА ХАРКІВ! Грузія готується до ПРОТЕСТІВ

Джерело матеріала
loader