Винахідник створив шість своїх копій — робот читає лекції замість автора
Винахідник створив шість своїх копій — робот читає лекції замість автора

Винахідник створив шість своїх копій — робот читає лекції замість автора

Винахідник створив шість своїх копій — робот читає лекції замість автора - Фото 1

За останні 18 років японець Хіроші Ішіґуро створив шість своїх роботів-клонів, кожен з яких ставав все більш схожим на автора.

Його останнє творіння, яке отримало назву Geminoid HI-6, є реалістичним телекерованим андроїдом у його фізичної подоби. Робот зараз демонструється в його лабораторії в Університеті Осаки. За словами Ішіґуро, робот створений, щоб полегшити його працю. Під керуванням ШІ андроїд бере на себе деякі завдання, на які його творець не має часу.

«Головна особливість цієї версії полягає в тому, що вона розмовна. Ми інтегрували його з великою мовною моделлю, а потім додали десять моїх книг та майже всі інтерв’ю ЗМІ/ Спочатку я використовував цього робота для читання лекцій, коли був зайнятий. Але тепер, після лекцій, Geminoid HI-6 може відповісти на запитання аудиторії», — каже Хіроші Ішіґуро в інтерв’ю CNBC.

Робот винятково копіює зовнішність. Він також здатний відтворювати міміку

«Шкіра зроблена з силікону. Відчуття дуже близьке до справжньої людської шкіри».

Творіння Ішіґуро поки що не може ходити, але він сподівається створити для нього «двоногого механізму» у найближчому майбутньому. Голос Geminoid HI-6 також не є точною копією оригінала.

«Якщо ми сподіваємося мати кращі стосунки з роботами, дуже важливо відчувати близькість до робота, приймати робота як члена нашого суспільства».

Зробити андроїда максимально схожим на живу людину є головним завданням Ішіґуро. Він та його колеги прагнуть до майбутнього, де взаємодія з людиноподібним роботом стане звичною. Раніше винахідник продемонстрував андроїда на ресепшні під назвою «Еріка», яким можна дистанційно керувати, або він може взаємодіяти з відвідувачами автономно.

Джерела: CNBC, The Byte

Винахідник створив шість своїх копій — робот читає лекції замість автора - Фото 2
Джерело матеріала
loader