Про це розповів кореспондентові Укрінформу кухар потяга Олексій Шпіонов.
На Харківщині у Food Train приготували індичку до Дня подяки / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ
“Індичку готували практично два дні, бо добу вона маринується і ще пів дня випікається за низької температури. Готували з любов’ю, як завжди. Маємо привід порадувати людей”, - зазначив Шпіонов.
Приготоване м’ясо та іншу їжу волонтери доправили малозабезпеченим родинам, родинам військовослужбовців, евакуйованим родинам із дітьми та літнім переселенцям, які перебувають у Харкові.
“Ми розвозимо їжу по гуртожитках, у нас понад 12 локацій. Щодня повністю завантажена машина, водій працює без вихідних. Люди дуже вдячні, особливо, коли немає світла. Сьогодні будемо розповідати, чому саме індичку приготував Food Train. Думаю, радітимуть і діти, бо для них ще маємо і дуже смачні мафіни”, - розповіла представниця благодійного фонду “Бути добру” Юлія Гольштейн.
Загалом Food Train "Укрзалізниці" протягом 267 днів безперервної роботи приготував понад 1,2 мільйона порцій для українців.
День подяки - державне свято у США, яке відзначається щороку в останній четвер листопада. Його історія сягає 1621 року. Тоді пілігрими із Плімутської колонії (перші англійські переселенці у Північній Америці) зібрали врожай і влаштували святкування, дякуючи богові та індіанцям, які допомогли їм пережити важку зиму.
Офіційно День подяки святкується із 1789 року. Цей день американці зазвичай проводять у родинному колі, головною стравою є запечена індичка.
Як повідомлялося, 24 листопада 2023 року автономний потяг-кухня Food Train, організований АТ “Укрзалізниця”за фінансової підтримки фонду Говарда Баффета, виконав перший гуманітарний рейс до прифронтових регіонів Харківщини.