/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F422%2Fabe9d3ce081b357cd5b159c83d0341f2.jpg)
На Рівненщині готують старовинний крупник зі свинячим шлунком
Господині всієї України дедалі частіше відроджують спадкові страви свого регіону. Відомою гастроспадщиною Рівненщини є крупник, або ж куліш зі свинячим шлунком та овочами. Про це повідомляє Суспільне.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F422%2F16c71f324ed5fbf96b7d734921ac672f.jpg)
Жителька села Руда-Красна Клеванської громади Дарія Власюк поділилася секретом цієї давньої страви, яку господині села й досі готують, адже кулінарні рецепти передають в родинах із покоління в покоління.
“Такий крупник готували наші предки, які жили на Клеванщині, а саме у селі Руда-Красна, — розповіла господиня Дарія Власюк. — Страва проста. Для приготування знадобиться пшоно, морква, цибуля, спеції і сам шлунок, звичайно, попередньо замочений в суміші оцту та цибулі”.
Перегляди: 0

