/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F33%2F8f7f33092025b3fd1ae34a4d197e083b.jpg)
Україна забезпечує лише третину потреб у важливому овочі: причини
Україна наразі спроможна забезпечити лише 30% власних потреб у часнику, що свідчить про серйозні проблеми в аграрному секторі. Про це розповіла президент Асоціації виробників часнику України Юліанна Мусса, яка також представляє нідерландську компанію з вирощування часнику та цибулі Gourmet.
За останні три роки площі під вирощування часнику значно скоротилися через російську окупацію Запорізької та Херсонської областей. Наразі культура вирощується на території приблизно 1000-1500 гектарів. Однак точну статистику підрахувати складно через значну кількість малих фермерських господарств, які працюють неофіційно.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F33%2F0e5057331f4de40ab5e94720136683aa.jpg)
"Проблема зберігання часнику залишається критичною. В Україні бракує професійних сховищ", - наголосила Мусса. За її словами, багато українських фермерів змушені припиняти виробництво через збитковість, брак навичок та складнощі з реалізацією продукції.
Експерти вважають, що для покращення ситуації необхідно системно розвивати галузь та інвестувати в сучасні складські приміщення для зберігання врожаю.
Раніше українцям показали, як змінилися ціни на часник, перець, цибулю та картоплю на початку лютого.
