![Масляна 2025: рецепт тонких гречаних млинців](https://thumbor.my.ua/BhxhbLNj5aJ7D3ku2JNRQm8nm7k=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2Faebf78b92077827186b1872d1d6c3f0f.jpg)
Масляна 2025: рецепт тонких гречаних млинців
Гречане борошно надає млинцям приємного присмаку і красивого кольору.
Масляна — одне з найсмачніших свят у році, присвячене зустрічі весни. Дата, коли починається Масляна, змінюється щороку — свято прив'язане до дати Великодня. Сирний тиждень починається за 56 днів до Воскресіння Христового і відзначається протягом семи днів.
Великдень 2025 настане 20 квітня, тобто, Масляну 2025 Україна відзначить з 24 лютого по 2 березня.
А значить саме час готувати смачні млинці. І не тільки зі звичного пшеничного борошна, а й із гречаного. Гречане борошно надає млинцям горіхового смаку і приємного кольору. Доповнити такі млинці можна гречаним медом або ж зробити несолодкими і подати з солоною рибою, сметаною, чи сирним сиром. Рецептом поділилися на сайті Yasensvit.
Тонкі гречані млинці
Інгредієнти:
- молоко — 200 мл;
- гречане борошно — 100 г;
- пшеничне борошно — 25 г;
- одне яйце;
- дрібка солі;
- вершкове масло — 20 г.
Для тіста змішайте молоко, просіяне борошно, сіль і яйце.
Поставте тісто для гречаних млинців у холодильник або прохолодне місце на 1 годину, щоб тісто настоялося.
Після того, як тісто настоїться, посоліть його і ще раз перемішайте.
Перед тим, як смажити млинці, прогрійте сковорідку, змастіть олією і посмажте млинці. Обсмажуйте млинці з обох боків і акуратно їх перевертайте, щоб млинці не розірвалися. Складайте в стопку, змащуючи вершковим маслом. Подавайте гарячими. Зі смачними начинками.
Читайте також:
Меню на Масляну: рецепт млинців із дірочками
Рецепти до Масляної: топ-3 найкращих м'ясних начинок для млинців
Найкращі рецепти на Масляну: топ-3 солодких начинок із яблуками для млинців
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)